Ματαιώθηκε η Τελική φάση του πρωταθλήματος Παγκορασίδων

Η Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης αποφάσισε, την Παρασκευή (28/6), την ματαίωση της Β’ Φάσης (Τελικής) του πρωταθλήματος βόλεϊ Παγκορασίδων της Ζ’ Περιφέρειας (Αιγαίου) που ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Παλλήνης το τριήμερο 29/6-1/7/2013.

 

Η ΚΕΠ / ΕΟΠΕ οδηγήθηκε στην απόφαση αυτή μετά από τις διαδοχικές αποχωρήσεις των πέντε ομάδων που είχαν προκριθεί στους αγώνες.

Οι πρωταθλήτριες των πέντε Τοπικών Επιτροπών της Περιφέρειας του Αιγαίου (ΤΕ Λήμνου, ΤΕ Χίου, ΤΕ Κυκλάδων, ΤΕ Δωδεκανήσου και ΤΕ Σάμου) ‘αναγκάστηκαν’ σε αποχώρηση διότι ήταν αδύνατον να οργανώσουν σωστά τις μετακινήσεις και τη διαμονή των αποστολών των ομάδων τους στην Αθήνα τη στιγμή που η Ομοσπονδία ανακοίνωσε το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής του τουρνουά μόλις 48 ώρες πριν την έναρξη των αγώνων. Στους αγώνες θα αγωνιζόταν και η Τελχινίδα ως πρωταθλήτρια παγκορασίδων στα Δωδεκάνησα.

 

Η ματαίωση της Τελικής Φάσης των Παγκορασίδων ειδικά σε μια ακριτική Περιφέρεια στην οποία οι αθλήτριες έχουν ελάχιστους αγώνες στα νησιά τους αποτελεί τροχοπέδη στην ανάπτυξη του αθλήματος και δικαιώνει όσους πολλά χρόνια τώρα υποστηρίζουν τη μεταβίβαση των αρμοδιοτήτων για τα πρωταθλήματα του Αιγαίου από την Κεντρική Επιτροπή Πρωταθλημάτων της Ε.Ο.ΠΕ. στους ίδιους τους παράγοντες των Τοπικών Επιτροπών της Ζ΄ Περιφέρειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in