Ήττα στο παρκέ, νίκη στην ζωή.....

Σε παιχνίδι για γερά νεύρα εξελίχθηκε το τοπικό ντέρμπι του Σαββάτου κόντρα στην Ολυμπιάδα για την 5η αγωνιστική της Α2 αντρών στο κλειστό γυμναστήριο της Ε.Α.Π, απ' όπου και η Ολυμπιάδα κατάφερε να αποσπάσει το ροζ φύλλο αγώνα με σκορ 2-3, ύστερα από ένα δραματικό παιχνίδι με φοβερές ανατροπές και πλούσιο θέαμα για τους φίλους και των δύο ομάδων.





Αν και δεν κατάφερε η ομάδα μας να δώσει τη χαρά της νίκης στους φίλους της, απέδειξε πως είναι μια ομάδα άξια προσοχής και που για να την κερδίσεις πρέπει κυριολεκτικά να ιδρώσεις πολύ. Σημειώνεται πως η Ε.Α.Π. έρχεται από εκτός έδρας ήττα την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ η Ολυμπιάδα από εντός έδρας νίκη και με ανεβασμένο το ηθικό.

Η ταυτότητα του αγώνα.

Πιο αναλυτικά, στο πρώτο σετ η Ολυμπιάδα ήταν αυτή που πήρε το πάνω χέρι του αγώνα, κρατώντας το σχεδόν μέχρι το τέλος όπου άγγιξε μέχρι και τους 7 πόντους διαφοράς, όμως στη λήξη του πρώτου σετ αυτή που χαμογέλασε τελικά ήταν η Ε.Α.Π. με σκορ 26-24 και την αυτοπεποίθηση των παικτών να ανεβαίνει κατακόρυφα.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε κι αυτό με την ομάδα της Ολυμπιάδας να ανοίγει το σκορ και να το κρατάει υπέρ της κατά την περισσότερη διάρκεια του σετ. Η Ε.Α.Π. όμως απέδειξε πως είναι μια σκληρή ομάδα με καλή άμυνα που δεν είχε σκοπό να χάσει. Κυνήγησε κι αυτό το σετ με πάθος μέχρι τέλους, αλλά η Ολυμπιάδα εκμεταλλευόμενη μερικά λάθη στο τέλος, κατάφερε να βγει νικήτρια του σετ με σκορ 22-25
Η ομάδα δεν πτοήθηκε όμως από αυτή την έκβαση, η οποία και μπήκε δυνατά στο τρίτο σετ, κοιτάζοντας τον αντίπαλό της κατάματα και καταφέρνοντας να του κάνει ότι της έκανε στο προηγούμενο σετ, κερδίζοντας με σκορ 25-22 και με το χαμόγελο να επιστρέφει ξανά στα χείλη των παικτών.

Το καθοριστικό -ουσιαστικά- τέταρτο σετ ήταν αυτό που προσέφερε την περισσότερη αδρεναλίνη αφού εξελίχτηκε σε ένα θρίλερ με 7(!) ανατροπές του σκορ. Οι δύο ομάδες αντιμετώπισαν η μία την άλλη σώμα με σώμα, πόντο τον πόντο, με τους παίκτες της Ε.Α.Π να έχουν πάρει “φωτιά” και να δείχνουν πόσο πολύ ήθελαν αυτή την νίκη. Δυστυχώς, 2 λάθη σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα ήταν αυτά που θα καθόριζαν την τύχη της ομάδας στη συνέχεια. Με σκορ 24-26 η Ολυμπιάδα κατάφερε να “κλέψει” την νίκη του σετ.


Χωρίς να έχει τελειώσει τίποτα ακόμη, μπήκαν οι παίκτες της Ε.Α.Π. για να πάρουν αυτό που τους άνηκε στο πέμπτο και τελευταίο σετ-την νίκη. Όμως η πεσμένη ψυχολογία, τα νεύρα και η κούραση των παικτών, σε συνδυασμό με την εμπειρία των παικτών της Ολυμπιάδας, έδωσαν το τελειωτικό χτύπημα στο κλειστό γυμναστήριο της Ε.Α.Π. Με σκορ 8-15 η Ολυμπιάδα πήρε αυτό για το οποίο είχε έρθει από μια Ε.Α.Π. που παρά την ήττα, έφυγε με το κεφάλι ψηλά, έχοντας αποδείξει πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει, πράγμα που περάστηκε και στον κόσμο που παρευρέθη, αλλά και στην αντίπαλη ομάδα. Τελικό σκορ: Ε.Α.Πατρών (2)-ΑΕΠ Ολυμπιάς (3).

Οι συνθέσεις των ομάδων.


Ε.Α. ΠΑΤΡΩΝ

#1 ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ Κ.
#2 ΣΑΡΑΚΙΝΗΣ ΑΝ.
#4 ΓΕΩΡΓΙΟΠΟΥΛΟΣ Β.
#5 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Γ.
#6 ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Β.
#7 ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΕΛ.
#8 ΡΗΓΑΚΟΣ ΓΕΩΡ.
#9 ΜΟΥΡΤΖΗΣ Φ.
#10 ΚΑΒΒΟΥΡΑΣ ΑΝ.
#15 ΠΑΤΡΙΝΟΣ ΗΛ.
#17 ΤΣΑΡΚΑΤΟΓΛΟΥ Μ.
#18 ΓΙΑΝΝΟΥΤΣΟΣ ΦΡ.
#11 ΣΥΡΟΣ ΓΕΩΡ. (λ)
#14 ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΣ ΒΑΣ.(λ)



ΑΕΠ ΟΛΥΜΠΙΑΣ

#11 ΦΙΛΛΙΠΟΥ ΑΝΤ,
#7 ΔΗΜΗΣΙΑΝΟΣ Α.
#10 ΝΤΟΝΤΗΣ Ν.
#12 ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ Ν.
#2 ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ.
#13 ΡΑΠΤΗΣ ΑΛ.
#4 ΧΑΣΑΠΗΣ ΠΑΝ.
#20 ΜΑΡΚΟΥ ΚΩΝ.
#8 ΓΕΡΑΝΙΟΣ ΙΩΑΝ.
#16 ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ ΑΘ.
#14 ΠΑΠΑΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Ι.
#9 ΚΟΖΗΣ ΔΗΜ. (λ)
#1 ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Ν. (λ)


Πάνω απ' όλα άνθρωποι

Τέλος, λίγο πριν την έναρξη του αγώνα, η ομάδα μας απένειμε τιμητική πλακέτα στο Γιάννη Σπυρίδωνος, παράγοντα του σωματείου, για το έργο και την προσφορά του στο σωματείο, ενώ έξω από τον χώρο διεξαγωγής του αγώνα καθ' όλη τη διάρκεια, λειτουργούσε και περίπτερο της Μ.Κ.Ο “Στέγη+” όπου ενημέρωνε τον κόσμο για το φαινόμενο της μετανάστευσης και για την δράση της.

Η “Στέγη+”  λειτουργεί σε συνεργασία με την Μ.Κ.Ο. “Praksis” και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και στόχο της έχει την περίθαλψη, φιλοξενία και επανένωση με νόμιμες διαδικασίες, παιδιών από τρίτες χώρες ηλικίας 8-17 ετών όπου έχουν χάσει επαφή με τους γονείς τους, οικογένειες μεταναστών, αλλά λειτουργεί και ως κέντρο ημέρας για την διευκόλυνση μεταναστών που είναι διερχόμενοι στη χώρα μας και επιθυμούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους σε κάποια άλλη χώρα, λειτουργώντας ουσιαστικά ως πέρασμα.

Η Ε.Α.Π. από μεριάς της στηρίζει έμπρακτα τέτοιες πρωτοβουλίες κι εν προκειμένης όλα τα παιδιά που φιλοξενούνται από την “Στέγη+” λαμβάνουν το δικαίωμά τους στην άθληση στις αθλητικές μας εγκαταστάσεις χωρίς φυλετικές, οικονομικές ή θρησκευτικές διακρίσεις, και θα συνεχίσει σε αυτή την γραμμή.


1 σχόλιο:

LIVESCORE.in