ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΕΦΗΒΩΝ: 16η η Εθνική

Ούτε στο αποχαιρετιστήριο παιχνίδι κατάφερε η Εθνική μας ομάδα βόλεϊ των εφήβων να πετύχει κάτι καλό. Ηττήθηκε από τη Λευκορωσία με 3-0 σετ (23-25, 16-25, 22-25) και τερμάτισε στην τελευταία θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που διεξήχθη στο Πούνε της Ινδίας. Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία που χαρακτήριζαν δύο απογοητευμένες ομάδες, οι οποίες αγωνίζονταν για το ποια θα αποφύγει την τελευταία θέση. Το εθνικό μας συγκρότημα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα δεν είχε εγωισμό και πάθος με αποτέλεσμα να μην του βγαίνουν και οι επιθέσεις. Παρόλα αυτά στο πρώτο σετ προηγήθηκε με 21-18 όμως κατάφερε να χύσει το γάλα και να χάσει με 25-23. Στο δεύτερο σετ και σύμφωνα με τα όσα έδειξαν οι Έλληνες παίκτες κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος κύλησε όπως αναμενόταν. Απογοητευμένοι οι διεθνείς μας έδωσαν το δικαίωμα στον αντίπαλο να πάρει γρήγορα μια διαφορά πέντε πόντων (8-3) και όσο περνούσε ο χρόνος μεγάλωνε μέχρι που έφτασε στο νικηφόρο 25-16. Σε κάποια σημεία του τρίτου σετ η ελληνική ομάδα το πάλεψε καλύπτοντας στο 19-19 μια διαφορά τριών πόντων που είχε πάρει η Λευκορωσία από το 14-11. Τελικά χάθηκε και αυτό το σετ με 25-22.


ΕΛΛΑΔΑ (Καραβιδόπουλος): Γεωργιάδης 2, Ρουμελιωτάκης 8, Χαραλαμπίδης 4, Λυκούρεσης 3, Εφραιμίδης Ν. 6, Τζούριτς 21, Δαρίδης (λ) / Κολτσιάκης, Σακόγλου 6.
ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ (Χερασιμάου): Ράντζιουκ 12, Αουντοτσάνκα 17, Σκλιαρ 4, Μπουσέλ 7, Μίκ
νεβιτς 11, Ούντρις 10, Κουκλίνσκι (λ) / Προύσακ, Ντζιάντκου..
Ο Γιώργος Καραβιδόπουλος, πραγματοποιώντας έναν απολογισμό της προσπάθειας που έκανε η Εθνική ομάδα των εφήβων στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, είχε το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη για την αποτυχία της. Παράλληλα ο Ομοσπονδιακός μας προπονητής (όπως και ο αρχηγός αποστολής Θανάσης Μαργαρίτης) ζήτησε από όλους να αναλογιστούν τι πέτυχε μέχρι τώρα η Εθνική εφήβων μέχρι να φτάσει στην Ινδία. Επεσήμανε δε ότι για να μπορέσει το ελληνικό βόλεϊ να έχει πάλι διακρίσεις σε Εθνικό επίπεδο και να μην αναφέρεται συνεχώς στην επιτυχία της Γάνδης (χάλκινο στο πανευρωπαϊκό) θα πρέπει να εφαρμοστούν αναπτυξιακά προγράμματα στα πρότυπα των μεγάλων δυνάμεων του βόλεϊ. Βέβαια θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στην προσπάθεια της Ομοσπονδίας θεωρείται αναγκαία η προσφορά της πολιτείας διότι το βόλεϊ κάθε χρόνο λαμβάνει μειωμένη επιχορήγηση. «Με την προϋπόθεση ότι θα ήταν μαζί μας και ο Φράγκος και ότι θα είχαμε το χρόνο να προετοιμαστούμε όλοι μαζί ως ομάδα ήταν τα στοιχεία που με έκαναν να αισιοδοξώ πριν από την τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος», είπε ο κ. Καραβιδόπουλος στο ξεκίνημα της συζήτησής μας. «Οι υποχρεώσεις του Φράγκου με την Εθνική ανδρών και ό,τι συνεπάγεται εξαιτίας αυτού, καθώς επίσης και το γεγονός ότι ο Δημήτρης Τζούριτς εντάχθηκε στην ομάδα κατά τη διάρκεια του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και έπρεπε να παίξει μία θέση διαφορετική από αυτήν που έπαιξε σε όλο το πρωτάθλημα (αν και είναι αρκετά ικανοποιημένος από την απόδοσή του) και το γεγονός των τραυματισμών, σε συνδυασμό με την αρρώστια ορισμένων παικτών, οδήγησαν καταρχήν στον αποκλεισμό μας από την φάση των οκτώ και στη συνέχεια οι δύο ήττες με 3-2 από την Κίνα (15-13 στο τάι μπρέικ) και 3-1 με τον Καναδά δημιούργησαν κλίμα απογοήτευσης και κακής ψυχολογίας για τα δύο τελευταία παιχνίδια κατάταξης. Η αποκλειστική ευθύνη για τις μέτριες στην αρχή και κακές στη συνέχεια εμφανίσεις της ομάδας είναι αποκλειστικά δική μου. Θεωρώ ότι αποτύχαμε εντελώς σε αυτήν τη διοργάνωση, αλλά καλό είναι οι επικριτές μας να αναλογιστούν έστω και μία στιγμή τι έχει καταφέρει η ομάδα τον τελευταίο χρόνο (δύο δεύτερες θέσεις στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα και την πρόκριση αήττητη στο Παγκόσμιο) και να φροντίσουν να είναι κοντά σε αυτήν όχι μόνο στις επιτυχίες αλλά και στις αποτυχίες. Είναι άδικο να αμαυρώσουμε ό,τι καλό έχει γίνει μέχρι τώρα και κυρίως να μας επιρρίψουν τις ευθύνες που μας αναλογούν και όχι άλλους λόγους και αιτίες που ξαφνικά ανακάλυψαν κάποιοι χωρίς καν να συμβαίνουν».


ΕΡ: Μία ομάδα με τη συμμετοχή της στα τελικά ενός Παγκοσμίου Πρωταθλήματος είτε πετύχει είτε αποτύχει πάντα έχει κάποιο όφελος. Στην περίπτωση της Εθνική εφήβων ποιο ήταν αυτό;
«Όλοι μας κερδίσαμε σε εμπειρίες οι οποίες στη συνέχεια θα βοηθήσουν παίκτες, προπονητές και Ομοσπονδία να γίνουμε όλοι καλύτεροι και να οργανωθούμε με βάση τα διεθνή πρότυπα τόσο στην επιλογή όσο και την αξιοποίηση των ταλέντων που πιστεύω ότι υπάρχουν αυτή τη στιγμή στα σωματεία της Ελλάδας. Εάν να θέλουμε να αισιοδοξούμε για το μέλλον. Από την πλευρά μου θεωρώ ότι είναι υποχρέωσή μου να συνεχίσω με τον ίδιο και ακόμα περισσότερο ζήλο στην προσπάθεια που ξεκίνησα πέρυσι αναλαμβάνοντας αυτήν την ομάδα και υπόσχομαι ότι από τη στιγμή που θα μπορούμε να δουλέψουμε σύμφωνα με την οργάνωση των αναπτυγμένων χωρών του βόλεϊ θα μπορεί η Ελλάδα να περιμένει και άλλες προκρίσεις στα επόμενα πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα και σίγουρα πιο αξιοπρεπείς εμφανίσεις σε τελική φάση».
ΕΡ: Τι θα αλλάζατε σε περίπτωση που η Ελλάδα προκριθεί στην επόμενη μεγάλη διοργάνωση;
«Βασικά θα ήθελα να δοθεί περισσότερη βαρύτητα και ενδιαφέρον από την μεριά της Ομοσπονδίας ώστε να έχω όλους τους παίκτες στη διάθεσή μου για να είμαι και ο αποκλειστικά υπεύθυνος πέρα από τα θέματα τεχνικής και τακτικής που αφορούν το αγωνιστικό κομμάτι και για τους όποιους τραυματισμούς συμβαίνουν κατά καιρούς σε κάποιους παίκτες λόγω του εξαιρετικά επιβαρημένου προγράμματος που έχουν με τις ομάδες τους και να είμαι σε θέση να διαμορφώσω τη φιλοσοφία και τις αρχές αυτής της ομάδας».


ΕΡ: Από την ομάδα που μετείχε στα τελικά του Παγκοσμίου στην Ινδία λίγοι παίκτες θα παραμείνουν σε αυτήν. Υπάρχει υλικό πίσω της;
«Το υλικό των παμπαίδων είναι από τα καλύτερα που είχε στη διάθεσή της ποτέ η Ελλάδα και ότι αν δοθεί η ευκαιρία στο συνεργάτη μου κ. Μάκη Δημητριάδη να δουλέψει σύμφωνα με τα πρότυπα που προανέφερα μπορούμε να περιμένουμε πολλά από αυτά τα παιδιά και επίσης να υπάρχει η ανάλογη συνέχεια με τη στελέχωση της Εθνική ανδρών με αρκετά από αυτά».

ΕΡ: Από την Εθνική εφήβων ποιοι παίκτες μπορούν να επανδρώσουν την Εθνική ανδρών; Εκτός φυσικά από τους Τζούριτς και Φράγκο που ήδη ανήκουν σε αυτήν.
«Νομίζω ότι μόνο κάποιοι από τους κεντρικούς και ο Δαρίδης εφόσον δουλέψουν σκληρά στα σωματεία τους».


ΕΡ: Μήπως οι ξένοι που έρχονται στα πρωταθλήματα φρενάρουν τους Έλληνες παίκτες;
«Η προσφορά των ξένων είναι θετική σε ό,τι αφορά μόνο τις διακρίσεις σε επίπεδο σωματείων. Από εκεί και πέρα όλοι εμείς που εμπλεκόμαστε με τον τομέα της ανάπτυξης έχουμε την υποχρέωση να σκύψουμε το κεφάλι και να δουλέψουμε με πάθος και εργατικότητα αφήνοντας πίσω εγωισμούς, μικρότητες και προσωπικές εμπάθειες».
Καταλήγοντας ο κ. Καραβιδόπουλος ευχαρίστησε όλους τους παίκτες, παρόντες και απόντες (μάλιστα στους παρόντες παρέθεσε γεύμα σε ελληνική ταβέρνα) και ιδιαίτερα τους συνεργάτες του Μάκη Δημητριάδη, Παναγιώτη Κουρουγένη (φυσικοθεραπευτής), τον Γιώργο Σομπόνη (στατιστικολόγος), καθώς επίσης τον Θανάση Μαργαρίτη για τη βοήθειά του σε όλους τους τομείς αγωνιστικούς και εξωαγωνιστικούς. «Θα ήθελα να ευχαριστήσω το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας που με εμπιστεύτηκε ανανεώνοντας της σύμβασή μου για ακόμη ένα χρόνο και να τους υποσχεθώ ότι θα προσπαθήσω να τιμήσω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την επιλογή τους» κατέληξε ο κ. Καραβιδόπουλος.



Τα αποτελέσματα της τελευταίας ημέρας:
Τελικός Βραζιλία – Κούβα
Μικρός τελικός: Ινδία - Αργεντινή 0-3 (19-25, 16-25, 22-25)
Θέσεις 5-6: Βέλγιο – Ρωσία 1-3 (25-23, 18-25, 18-25, 15-25)
Θέσεις 7-8: Ιράν – ΗΠΑ 3-1 (22-25, 25-17, 25-12, 25-18)
Θέσεις 9-10: Γαλλία – Πολωνία 0-2 (14-25, 23-25, 17-25)
Θέσεις 11-12: Κίνα – Καναδάς 3-2 (21-25, 18-25, 26-24, 25-22, 15-8)
Θέσεις 13-14: Αίγυπτος – Τυνησία 3-2 (25-16, 20-25, 23-25, 25-20, 15-13)
Θέσεις 15-16: Ελλάδα – Λευκορωσία 0-3 (23-25, 16-25, 22-25)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in