Εφραιμίδης :"Βλέπουμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά"

Βασικό μέλημα της διοίκησης το καλοκαίρι που μας πέρασε ήταν να ενσωματωθούν στην ανδρική ομάδα, νεαροί αθλητές με μεράκι και ταλέντο, που προέρχονταν από τις ακαδημίες του συλλόγου έτσι ώστε στο εγγύς μέλλον να αποτελέσουν το βασικό κορμό της ανδρικής ομάδας του Ηρακλή. Ένας από αυτούς τους αθλητές είναι και ο Νικήτας Εφραιμίδης που στην πρώτη του παρουσία στα μεγάλα σαλόνια έχει καταφέρει μέσα από την καθημερινή δουλειά να αποτελεί ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στα χέρια του Χάρι Μπρόκινγκ. Από τα φιλικά ακόμα παιχνίδια ο νεαρός αθλητής έδειξε πως με το ταλέντο του αλλά και τη διάχυτη όρεξη για δουλειά πως μπορεί να αντεπεξέλθει στις προσδοκίες των παραγόντων αλλά και των προπονητών του Ηρακλή.
Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό για τη μέχρι τώρα παρουσία του Ηρακλή στο ελληνικό πρωτάθλημα αλλά και το τοπικό ντέρμπι με τον Άρη ο διεθνής ακραίος με την Εθνική Εφήβων εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος για την πορεία της ομάδας του καθώς είπε : «Δουλεύουμε πολύ καλά στις προπονήσεις και αυτό φαίνεται και μέσα στο γήπεδο. Όλη η ομάδα προσπαθεί για το καλύτερο. Στις πρώτες αγωνιστικές η ομάδα έπαιξε καταπληκτικό βόλεϊ. Με τη Λαμία για την 4η αγωνιστική αντιμετωπίσαμε κάποια προβλήματα συγκέντρωσης αλλά τελικά πήραμε τους τρεις βαθμούς. Νομίζω όμως ότι όλες οι ομάδες περνάνε δύσκολες στιγμές. Το ζήτημα είναι πως αντιμετωπίζεις αυτές τις δύσκολες στιγμές και εμείς καταφέραμε σε μία κακή ημέρα να δείξουμε χαρακτήρα και να πάρουμε τη νίκη, και αυτό είναι που μετράει. Τώρα έχουμε ακόμα δύο ημέρες καιρό για να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία μας για το παιχνίδι με τον Άρη. Ένα τοπικό ντέρμπι παρουσιάζει πάντα ενδιαφέρον και είναι δύσκολο. Ωστόσο εάν η ομάδα μου παίξει σύμφωνα με τις δυνατότητες της θα καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Άρη χωρίς να υποτιμώ την αντίπαλη ομάδα που έχει στις τάξεις της πολύ καλούς αθλητές. Εάν εμείς δεν είμαστε συγκεντρωμένοι τότε το παιχνίδι μπορεί ακόμα να κριθεί και στα πέντε σετ. Όλα θα εξαρτηθούν από τη δική μας απόδοση. Στο χέρι μας είναι να επιβάλλουμε το ρυθμό μας. Σε αυτό θα βοηθήσει και ο κόσμος που θα έρθει στο γήπεδο».
Σε ερώτηση για το πώς βλέπει το φετινό πρωτάθλημα ο Νικήτας Εφραιμίδης τόνισε: «Στο φετινό πρωτάθλημα οι ισορροπίες έχουν διαταραχθεί. Βλέπουμε τις αδύνατες θεωρητικά ομάδες να νικάνε τις δυνατές και από την άλλη τις δυνατές ομάδες να δυσκολεύονται να ξεπεράσουν τις αδύναμες. Αυτό είναι πρόβλημα συγκέντρωσης. Και εκεί είναι το πλεονέκτημα του Ηρακλή που έχει αντιμετωπίσει όλα τα παιχνίδια με τη δέουσα σοβαρότητα. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Δουλεύουμε καθημερινά πάνω σε αυτό. Οι προπονητές μας σε κάθε προπόνηση προσπαθούν υποσυνείδητα να μας περνάνε μηνύματα. Σε κάθε προπόνηση είμαστε σοβαροί γιατί μαθαίνουμε κάτι νέο και αυτό μας βγαίνει και στο γήπεδο».



Σύμφωνα με τον αθλητή του Ηρακλή Νικήτα Εφραιμίδη το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι εκπληκτικό: «Το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα είναι πολύ καλό. Όλα τα παιδιά και οι ξένοι και οι Έλληνες αλλά κυρίως ο Κράβαρικ και ο Μπρουκς με βοηθάνε πάρα πολύ ειδικά σε κάποιες δύσκολες φάσεις έτσι ώστε να καταφέρω να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Οι συμβουλές αυτές είναι πολύτιμες και θα με βοηθήσουν στη συνέχεια. Είναι πολύ σημαντικό για έναν αθλητή να προπονείται και να είναι μέλος μίας ομάδας όπως είναι ο Ηρακλής, την καλύτερη ομάδα της Ελλάδας και με τρομερή παρουσία όλα αυτά τα χρόνια στην Ευρώπη. Από την πλευρά μου προσπαθώ μέρα με την μέρα να γίνομαι και καλύτερος. Στο τέλος θα κριθούμε όλοι».
Αναφορικά με τους στόχους του Ηρακλή ο Νικήτας Εφραιμίδης παρά το νεαρό της ηλικίας του εμφανίστηκε ιδιαίτερα προσγειωμένος : «Δεν μου αρέσει να μιλάω για στόχους από την αρχή της σεζόν. Αυτό που μπορώ να πω εγώ είναι ότι ο Ηρακλής πρέπει να αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και με σοβαρότητα και στο τέλος θα κάνει ταμείο. Να συνεχίσουμε όπως αρχίσαμε, να μην επηρεαζόμαστε από τους αντιπάλους και κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά για να πετύχουμε τους στόχους μας. Από το Δεκέμβριο θα έχουμε περισσότερες υποχρεώσεις εξαιτίας και των Ευρωπαϊκών παιχνιδιών αλλά και εκεί πρέπει να κάνουμε το ίδιο. Να πηγαίνουμε βήμα -βήμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in