Ανακοίνωση Ολυμπιακού και επιστολή Κουζούνη


Η πειραϊκή ομάδα χαρακτηρίζει "αναληθή" και "ελλιπή" την έκθεση της αστυνομίας, αναφορικά με τα διαδραματισθέντα στο ντέρμπι του βόλεϊ στην Α1 Ανδρών Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός στο κλειστό του Μετς, ενώ "καυτηριάζει" την απόφαση του δικαιοδοτικού οργάνου να καλέσει σε απολογία τον "παθόντα" αθλητή, ο οποίος είχε τραυματιστεί από ρίψη αντικειμένου.

Η ανακοίνωση

"Η κλήση σε απολογία του βολεϊμπολίστα μας, Παύλου Κουζούνη από τον Αθλητικό Δικαστή δεν αποτελεί παρά μία προσπάθεια για να αντιμετωπισθεί η κατακραυγή που προκάλεσε στη φίλαθλη κοινή γνώμη η αθώωση ουσιαστικά του Παναθηναϊκού για τα όσα συνέβησαν στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς στον αγώνα μεταξύ των δύο ομάδων για το πρωτάθλημα Ελλάδας. Δεν μας προκαλεί έκπληξη αλλά προκαλεί θλίψη και πολλά ερωτηματικά τόσο η λειτουργία της Αθλητικής Δικαιοσύνης και του Αθλητικού Δικαστή όσο και αυτής της αστυνομίας και του υπεύθυνου για τα μέτρα τάξης. Είναι πρωτοφανές αλλά η έκθεση της αστυνομίας είναι αναληθής και ελλιπής στην προσπάθεια να ενοχοποιηθεί για τα αντικείμενα που δέχτηκε, ευτυχώς κάτω από το μάτι, ο βολεϊμπολίστας μας.

Τα ερωτηματικά είναι καυτά και δεν αφορούν μόνο το Σύνδεσμό μας αλλά γενικότερα την κοινωνία αφού παρόμοιες λειτουργίες όχι απλά προβληματίζουν αλλά και δημιουργούν πληθώρα ερωτηματικών. Ο Αθλητικός Δικαστής δίκασε την υπόθεση των βιαιοτήτων των οπαδών του Παναθηναϊκού σε βάρος του προπονητή και των αθλητών της ομάδας μας, αποκορύφωμα των οποίων ήταν ο τραυματισμός του Παύλου Κουζούνη και επέβαλε την ποινή «χάδι», όπως χαρακτηρίστηκε από σχεδόν το σύνολο του Τύπου, το πρόστιμο των 5.000 ευρώ στον Παναθηναϊκό, ενώ το πειθαρχικό δίκαιο του αθλήματος προβλέπει ρητά ποινή μίας έως τριών αγωνιστικών κεκλεισμένων των θυρών.

Δύο τινά μπορεί να συμβαίνουν. Ή ο Αθλητικός Δικαστής δεν έλαβε υπ΄ όψιν του την έκθεση της αστυνομίας αλλά δεν επέβαλε την προβλεπόμενη από το πειθαρχικό δίκαιο ποινή για κάποιο λόγο ή έλαβε υπ΄ όψιν την αναληθή όπως προαναφέρουμε έκθεση της αστυνομίας, που αναφέρει ότι ο βολεϊμπολίστας μας έκανε χειρονομία και το εξέλαβε κακώς ως ελαφρυντικό για τον Παναθηναϊκό χωρίς όμως να καλέσει τον αθλητή για απολογία ταυτόχρονα με την εκδίκαση της υπόθεσης. Αυτό σημαίνει ότι δέχτηκε την ενοχή του χωρίς απολογία αλλά τον καλεί να απολογηθεί μετά την έκδοση της απόφασης. Υπερβαίνει όμως και την αναληθή έκθεση της αστυνομίας η Αθλητική Δικαιοσύνη, αφού καλεί τον Παύλο Κουζούνη σε απολογία με την κατηγορία ότι προέβη σε ΑΣΕΜΝΗ χειρονομία προς τους οπαδούς του Παναθηναϊκού κάτι που δεν αναφέρεται σε καμία έκθεση και δεν προκύπτει από πουθενά.

Σε ότι αφορά την αστυνομία και τον κο Ταξίαρχο που υπογράφει την έκθεση, τα πράγματα είναι ακόμη πιο θλιβερά. Γράφει η αστυνομία στην έκθεσή της ότι 'Στο τέταρτο (4) σετ ο παίκτης του Ολυμπιακού με αριθμό 11 έκανε χειρονομία στους φιλάθλους του Παναθηναϊκού και κάποιοι εξ' αυτών πέταξαν τρία (3) μικρά πλαστικά μπουκάλια κατ' αυτού με αποτέλεσμα να διακοπεί ο αγώνας για πέντε (5) λεπτά. Δεν κατέστη δυνατός ο εντοπισμός και η σύλληψη των δραστών'.

Παρατηρούμε τα εξής στην αστυνομική έκθεση:

1. Τα επεισόδια συνέβησαν στο τρίτο (3) και όχι στο τέταρτο (4) σετ όπως αναληθώς αναφέρει.

2. Είναι αναληθές ότι πέταξαν μόνο τρία μικρά πλαστικά μπουκάλια αλλά όπως αναφέρεται στην έκθεση των διαιτητών του αγώνα, αντικείμενα έπεφταν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

3. Η διακοπή δεν ήταν πέντε (5) λεπτά όπως αναληθώς αναφέρει η αστυνομία αλλά δεκατέσσερα (14) λεπτά όπως πολύ συγκεκριμένα αναφέρεται στην έκθεση των διαιτητών του αγώνα και που διαπίστωσαν άλλωστε όλοι οι τηλεθεατές από τις 20:26 έως τις 20:40.

4. Προκαλεί απορία το γεγονός ότι στην έκθεση της αστυνομίας δεν αναφέρεται πουθενά ο τραυματισμός του Παύλου Κουζούνη όταν μάλιστα γέμισε με αίμα το πρόσωπο του αθλητή μας.

Δεν αναμένουμε απαντήσεις αλλά έχουμε την απαίτηση και από την Αθλητική Δικαιοσύνη και από την αστυνομία να πράττουν δίκαια και σωστά.

Τέλος κάνουμε γνωστό προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται να πτοήσουν την ομάδα μας τέτοιες καταστάσεις και αδικίες, τις οποίες υποστήκαμε και πέρυσι και δώσαμε την απάντησή μας στον αγωνιστικό χώρο. Το ίδιο κάνουμε πάντα και θα κάνουμε και εφέτος".

Επιστολή Κουζούνη

Από την πλευρά του, ο Παύλος Κουζούνης απέστειλε επιστολή στον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητών Πετοσφαίρισης, διαμαρτυρόμενος για τα "αργά αντανακλαστικά" που έχει επιδείξει το συνδικαλιστικό όργανο των αθλητών στην περίπτωσή του.

Η επιστολή

"Στον αγώνα της ομάδας που αγωνίζομαι, τον ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ με τον Παναθηναϊκό στο κλειστό γυμναστήριο του Μετς, δέχθηκα αντικείμενο λίγο πιο κάτω από το μάτι ευτυχώς και υπέστην θλαστικό τραύμα. Μετά από αυτό και για να δικαιολογηθεί η απαράδεκτη αυτή πράξη σε βάρος μου, δέχομαι άλλη επίθεση, ότι δήθεν έκανα χειρονομία με την οποία προκλήθηκαν οι οπαδοί του γηπεδούχου Παναθηναϊκού και εκτόξευσαν αντικείμενα.

Θα περίμενα να δείξετε ενδιαφέρον και για τον τραυματισμό μου, αλλά και για τον απαράδεκτο τρόπο που προσπαθούν κάποιοι να δικαιολογήσουν τους θύτες και να καταδικάσουν το θύμα, ειδικά μετά την κλήση μου από τον αθλητικό δικαστή. Δυστυχώς δεν αντιλήφθηκα εκ μέρους του συνδέσμου μας κανένα ενδιαφέρον, παρά το γεγονός ότι γνωρίζουμε όλοι τι πραγματικά συμβαίνει. Επειδή θέλω να πιστεύω ότι το Δ. Σ. του Συνδέσμου μας δεν έχει ξεφύγει από το σκοπό του που είναι και η προστασία των αθλητών, σας θυμίζω ότι ποτέ δεν είναι αργά".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in