Η ΕΑΠ Λουξ «καθάρισε» την πρόκριση από το 1ο σετ

Η ομάδα της ΕΑΠ Λουξ προκρίθηκε στην γ΄ φάση του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας, παρότι ηττήθηκε στην Ολλανδία από την Ντιναμό Απελντορν με 3-2 (22-25, 25-17μ 23-25, 25-20, 13-15).
Η ΕΑΠ Λους έκανε αυτό ακριβώς που ήθελε καθαρίζοντας την πρόκριση από το 1ο σετ, παρότι βρέθηκε να χάνει με 16-14 και 18-16. Η Πατρινή ομάδα ανέτρεψε της κατάσταση, προηγήθηκε με 21-19 και 23-22. Τότε στη θέση του Κίτσιου, μπήκε ο Λιβαθηνός και με τα φλοτ σέρβις δημιούργησε προβλήματα στην υποδοχή των Ολλανδών και η ΕΑΠ Λουξ με κόντρα επίθεση του Γιορντάνοφ έκανε το 25-22 και πήρε το «εισιτήριο» για την επόμενη φάση του Cev Cup.
Από εκεί και πέρα ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ, Γιώργος Χριστόπουλος έκανε πολλές αλλαγές δίνοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής στους Ασπιώτη, Καραγκιόζη, Πέτρογλου, Λιβαθηνό και παράλληλα κράτησε στο πάγκο τους Ροντρίγκεζ, Ριβέρα, Ζέκοφ, Γορντάνοφ.

Μετά το τέλος, ο τεχνικός της ΕΑΠ Λουξ, Γιώργος Χριστόπουλος, δήλωσε: Για εμάς το παιχνίδι τελειωσε στο πρώτο σετ αφού σφραγίσαμε την πρόκριση στην επόμενη φάση. Στη συνέχεια δώσαμε την ευκαιρία να αγωνιστούν όλοι οι παίκτες και ειδικά οι νεαροί από τους οποίους περιμένω πολλά. Τώρα κοιτάζουμε το παιχνίδι με την ΑΕΚ και στη συνέχεια θα μιλήσουμε για τον Ηρακλή".
Ο κεντρικός της ΕΑΠ Λουξ, Χρήστος Κίτσιος τόνισε: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την πρόκριση, όμως από αύριο τα πανηγύρια σταματούν καθώς το μυαλό μας γυρίζει στο Ελληνικό πρωτάθλημα και το παιχνίδι της Κυριακής με την ΑΕΚ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να συνεχίσουμε τη θετική μας πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη". Από την πλευρά του ο Μιχάλης Κόβατς υποστήριξε:  «Θέλαμε το σετ της πρόκρισης και το  πήραμε με το ξεκίνημα του αγώνα. Είμαστε ικανοποιημένοι για το βήμα παραπάνω που κάναμε στην Ευρώπη όμως, είμαστε και αναγκασμένοι να κοιτάξουμε πλέον το Ελληνικό πρωτάθλημα και τον αγώνα με την ΑΕΚ».

Τέλος, ο νεαρός, Άκης Ασπιώτης δήλωσε: "Η πρόκριση για εμάς ήταν κάτι που το περιμέναμε. Πλέον, κοιτάζουμε τα παιχνίδια που έχουμε στο Ελληνικό πρωτάθλημα και σίγουρα στο πίσω μέρος του μυαλού μας είναι το Ευρωπαικό παιχνίδι με τον Ηρακλή". 
Ο τεχνικός της Ντιναμό Απελντορν, Ρ. Στρικβέρντα, είπε: «Η πρόκριση της ΕΑΠ Λουξ είναι δίκαιη, είναι καλύτερη και πιο έμπειρη ομάδα κα έπαιξε πολύ σημαντικό ρόλο ότι είχε νικήσει με 3-0 στην Ελλάδα. Μετά το 1ο σετ το παιχνίδι ήταν καθαρά για εξάσκηση και για τις δυο ομάδες και φυσικά είμαι χαρούμενος που πήραμε τη νίκη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in