Στους «8» ο Ηρακλής, νίκησε 3-0 τη Χοτβόλει

Την πρόκριση στους «8» του Κυπέλλου Συνομοσπονδίας πανηγύρισε ο Ηρακλής επικρατώντας με χαρακτηριστική άνεση 3-0 ( 25-16, 25-23, 25-23) της Αυστριακής Χοτβόλει. Με αυτό τον τρόπο ο Ηρακλής ζευγάρωσε τις νίκες του επί της Αυστριακής ομάδας και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους «8» της διοργάνωσης . Πλέον περιμένει τον επαναληπτικό Άπελντορν-ΕΑΠ προκειμένου να μάθει τον αντίπαλο του.
 

Με επιβλητικό σερβίς, απροσπέλαστο μπλοκ, και αξιόπιστες λύσεις στην επίθεση ο Ηρακλής δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στη φιλοξενούμενη ομάδα. Με καλό μπλοκ από τους Κράβαρικ, Κραλ και αλάνθαστους στην επίθεση τους Γκασπαρίνι, Μπάρανεκ ο Ηρακλής ξέφυγε γρήγορα με 4-1 και 8-4. Με επιθέσεις κυρίως από τους Νέμετς και Ναγκί η Χοτβόλει προσπάθησε να μπει στο παιχνίδι καθώς μείωσε σε 11-9 αλλά πολύ γρήγορα οι κυανόλευκοι πέρασαν στην αντεπίθεση. Με τον Κραλ να χαλάει την υποδοχή στο αντίπαλο στρατόπεδο αλλά και καλό μπλοκ ο Γηραιός ξέφυγε με 17-10. Κάπου εκεί κρίθηκε και το σετ. Με επιθέσεις από τους Γκασπαρίνι, και Κάλα ο οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν με 22-14. Το τελικό 25-16 διαμόρφωσε ο Αντρέι Κράβαρικ βάζοντας τη σφραγίδα του σετ της πρόκρισης.
Έχοντας εξασφαλίσει την πρόκριση ο Φρέντι Μπρουκς άδραξε την ευκαιρία για να δώσει χρόνο συμμετοχής σε όλους τους αθλητές της ομάδας. Έτσι με μόνους εκπροσώπους από τη βασική ομάδα τους Κράβαρικ , Μπαμπαλιούτα ο Ηρακλής ξεκίνησε με πασαδόρο τον Γεωργιάδη, ακραίους τους Γκόρτσιανουκ, Εφραιμίδη , διαγώνιο τον Κράβαρικ, και κεντρικούς τους Κανέλλο , Χαραλαμπίδη. Αντίθετα η Χοτβόλει αγωνίστηκε με τη βασική της σύνθεση. Κάνοντας αρκετά λάθη μέχρι να συγχρονιστούν έδωσαν την ευκαιρία στους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με 10-15. Με τον Ζένια Γκόρτσιανουκ όμως να χαλάει την υποδοχή των Αυστριακών ο Ηρακλής ισοφάρισε 14-14. Από εκείνο το σημείο και μετά οι δύο ομάδες πήγαιναν πόντο- πόντο στο σκορ. Με οδηγό τον Κράβαρικ ο Ηρακλής προηγήθηκε με 23-21, οι Αυστριακοί ισοφάρισαν σε 23-23 αλλά μια επίθεση του Γκόρτσιανουκ και λάθος της αντίπαλης ομάδας διαμόρφωσαν το 25-23 και το τελικό 2-0.
Με τον αέρα του νικητή οι νεαροί παίκτες του Ηρακλή μπήκαν στο παρκέ αποφασισμένοι. Με τον Γεωργιάδη να έχει βρει ρυθμό, τον Γκόρτσιανουκ να σηκώνει επάνω του το βάρος των επιθέσεων , τον Κράβαρικ να συντονίζει η κυανόλευκη ομάδα προηγήθηκε 16-10, και 20-14. Σε εκείνο το σημείο ο Μπρουκς έβγαλε τον αρχηγό, που δέχτηκε το χειροκρότημα της κερκίδας, και έβαλε τον Γκασπαρίνι. Με όπλο το μπλοκ η Χοτβόλει ροκάνισε τη διαφορά μειώνοντας σε 23-21, και 23-22. Ο Ηρακλής έφθασε για πρώτη φορά σε ματς μπολ στο 24-22, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε στη συνέχεια όμως ο Γκασπαρίνι διαμόρφωσε το 25-23 και το τελικό 25-23. 

ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπρουκς): Κάλα 3, Μπάρανεκ 3, Κράβαρικ 16, Προύσαλης, Κραλ 3, Γκασπαρίνι 6, Μπαμπαλιούτας (λ-65%), Χαραλαμπίδης 5, Γκόρτσιανουκ 10, Γεωργιάδης 1, Καννέλος 4, Εφραιμίδης 2.
ΧΟΤΒΟΛΈΙ(Σιντέλνικοφ): Στοικόβιτς 4, Κμετ 7, Σάντος , Νέμετς 6, Ναγκί 15, Νόγιτς 8, Κρόις (λ-71%), Μπίντερ , Λάιμερ 1, Ρίνγλεις 1, Χαιντμπάουερ 1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in