Αγκαλιά με την πρόκριση ο Παναθηναϊκός



Σπουδαία νίκη με 3-1 σετ επί της Πιατσέντσα πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο κλειστό της Γλυφάδας, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Ε' ομίλου του Champions League βόλεϊ των Ανδρών και μοιράζεται, πλέον, την κορυφή με την Φρίντρισχαφεν.

Οι δύο ομάδες εναλλάσσονταν στο προβάδισμα στο πρώτο σετ με τους φιλοξενούμενους να δημιουργούν κατά διαστήματα διαφορά δύο πόντων. Το σκορ ήταν ισόπαλο 20-20 όταν η Πιατσέντσα έκανε ένα σερί 1-4 και ουσιαστικά "καθάρισε" το σετ μέχρι που διαμορφώθηκε το τελικό 22-25.

Παρόμοια εξέλιξη είχε και το δεύτερο σετ μόνο που αυτή τη φορά οι παίκτες του Στέλιου Καζάζη εμφανίστηκαν ψυχραιμότεροι στα κρίσιμα σημεία. Ο Σαμικά ήταν ασταμάτητος και πήρε τον έναν από τους τρεις διαδοχικούς πόντους (πέρασμα του Ζαγκούμνι και λάθος των Ιταλών οι άλλοι δύο) με τους οποίους οι "πράσινοι" έφεραν το ματς στα ίσα με 25-22.

Συγκλονιστικό ήταν και το τρίτο σετ το οποίο κρίθηκε στην... παράταση και ο Παναθηναϊκός χρειάστηκε να φτάσει στο πέμπτο set-ball για να επικρατήσει με 29-27 και να ανατρέψει πλήρως τα δεδομένα της αναμέτρησης. Εχοντας το ψυχολογικό αβαντάζ από το προβάδισμα στα σετ η ελληνική ομάδα επέβαλε πλήρως το ρυθμό της μετά τα μισά του τέταρτου σετ. Προηγήθηκε 19-15 και ολοκλήρωσε αυτή τη σπουδαία νίκη με 25-20.

Πλέον, μία νίκη στα δύο εναπομείναντα ματς με τη Φριντρισχάφεν στη Γερμανία και την Γιαστρεζέμπσκι στη Γλυφάδα θα στείλει τον Παναθηναϊκό στην επόμενη φάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in