Ν. Παπαδόπουλος: Μίλησε για όλους και για όλα

Στην NOVA και στην εκπομπή «ΣΤΟΝ ΦΙΛΕ» βρέθηκε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗ και πρόεδρος της ΕΣΑΠ, κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο οποίος μίλησε για όλους και για όλα.
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΑΕΚ
Ερωτηθείς για το πρόβλημα που αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες η ΑΕΚ, ο Νίκος Παπαδόπουλος είχε να πει: «Παρ΄ ότι οι νόμοι λειτουργούν σωστά, εντούτοις θα λέγαμε ότι δεν λειτουργούν εγκαίρως, καθώς η απόφαση αυτή της επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την ΑΕΚ πάρθηκε τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ κάτι τέτοιο θα έπρεπε να έχει γίνει, πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα. Αν υπήρχε εξ΄ αρχής ξεκάθαρη θέση, τότε θα μπορούσε κι η διοίκηση της Ένωσης να κάνει καλύτερο προγραμματισμό, αλλά κι οι υπόλοιπες ομάδες να γνωρίζαμε τι μέλλει γενέσθαι στο πρωτάθλημα, όταν μία ομάδα έχει πρόβλημα». Επίσης, σε ερώτηση αναφορικά με το κατά πόσο τέτοιου είδους αποφάσεις δημιουργούν πρόβλημα στο πρωτάθλημα, ο πρόεδρος του Α.Σ. ΑΡΗ και πρόεδρος της ΕΣΑΠ, επεσήμανε: «Σίγουρα, δημιουργεί πρόβλημα στο πρωτάθλημα, καθώς  δημιουργείται μεγάλο πλήγμα, για το οποίο, όμως, εμείς δεν ευθυνόμαστε άμεσα. Στην περίπτωση αυτή, ο ΠΑΣΑΠ έχει δίκιο, καθώς ο νόμος έχει ξεπεράσει την θέση του ΠΑΣΑΠ», για να προσθέσει: «Αυτήν την στιγμή, πάντως, γίνεται μία προσπάθεια, ώστε να υπάρξει ένας διακανονισμός, καθώς πρόκειται για παλιά χρέη. Αν όλα αυτά είχαν βγει στην επιφάνεια νωρίτερα, τότε θα είχε γίνει κι άλλος σχεδιασμός από την αρχή της χρονιάς. Το πρόβλημα, όμως, τώρα παραμένει κι οι αθλητές έχουν να λαμβάνουν τα χρήματα, που τους οφείλονται. Αν η ΑΕΚ πέσει κατηγορία, τότε πολύ δύσκολα στο άμεσο μέλλον αυτοί οι αθλητές να λάβουν τα χρήματά τους. Το 2006, όταν ο ΑΡΗΣ ανέβηκε στην Α1 είχε το ίδιο πρόβλημα. Ωστόσο, μέσα από μία επίμονη διαδικασία, εγώ προσωπικά φρόντισα για τον διακανονισμό των περιπτώσεων περισσότερων από 20 αθλητών, ώστε η ομάδα να πάρει το πιστοποιητικό», ενώ κατέληξε, λέγοντας: « Τα πρωταθλήματα δεν θα πρέπει να καθορίζονται στα δικαστήρια, αλλά στους αγωνιστικούς χώρους».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ
«Εμείς σαν Λίγκα εμμένουμε στην άποψή μας ότι δεν θέλουμε μείωση των ξένων, καθώς πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν καλοί Έλληνες αθλητές, οι οποίοι θα μπορέσουν ν΄ αναπληρώσουν το κενό που θα δημιουργήσει η μείωση των ξένων. Συνακόλουθα, μάλιστα, θα υπάρξει και πρόβλημα στην ποιότητα του πρωταθλήματος.
Το ζήτημα είναι σημαντικό και πρέπει να το δούμε όλοι υπεύθυνα. Το πώς θα μπορέσουμε, δηλαδή, να έχουμε δυνατές ομάδες και μία δυνατή Εθνική ομάδα. Δεν ισχυριζόμαστε ότι για όλα τα κακά της Εθνικής φτάινε οι ξένοι παίκτες. Το πρόβλημα της Εθνικής εντοπίζεται στην ανάπτυξη και στο ότι παίρνουμε και κάνουμε «νατουραλιζέ» παίκτες Έλληνες, όπως για παράδειγμα τον Κράβαρικ και τον Μπάεφ. Είμαστε πρώτοι στον βωμό μίας ενδεχόμενης διάκρισης της Εθνικής μας ομάδας να κάνουμε Έλληνες παίκτες κάποιους ξένους. Δημιουργείται έτσι μία αντίφαση στα επιχειρήματα αυτών που μιλάνε για το καλό της Εθνικής».
Σε ερώτηση σχετικά με το πρόγραμμα ανάπτυξης που θα πρέπει ν΄ ακολουθηθεί, είχε να πει: «Την ανάπτυξη θα πρέπει να την αναλάβει η Ομοσπονδία και να την υλοποιούν τα σωματεία. Σίγουρα, κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει σε ομάδες της Α1, αλλά αντίστοιχα μπορεί να γίνει σε ομάδες της Α2 και της Β΄ Εθνικής κατηγορίας, οι οποίες και θα μπορέσουν να βοηθήσουν, ώστε ν΄ αναδειχθούν Έλληνες παίκτες, που θα δοκιμάζονται σε μικρότερες ομάδες και θ΄ αποκτούν παραστάσεις, ώστε μελλοντικά να επανδρώσουν τους μεγαλύτερους συλλόγους».
Για την επικείμενη συνάντηση της Παρασκευής με τον Γ.Γ.Α., κ. Παναγιώτη Μπιτσαξή, αλλά και τον πρόεδρο της ΕΟΠΕ, κ. Προσαλίκα, τόνισε: «Υπάρχει η διάθεση από την πλευρά μας για σύμπνοια απόψεων στο θέμα των ξένων παικτών. Η Ομοσπονδία δεν μπορεί ν΄ αποφασίζει μόνη της για την Α1 κατηγορία των ανδρών, καθώς η τελευταία έχει αυτονομηθεί. Πρόκειται για ένα σχήμα οξύμωρο, γιατί λέμε ότι θέλουμε τρεις ξένους στην Α1, ενώ πέρυσι φέτος προστέθηκαν και στην Α2 ξένοι παίκτες. Έχουμε όλοι την καλή διάθεση να συζητήσουμε. Μακάρι να υπήρχαν καλοί Έλληνες παίκτες, αλλά δεν υπάρχουν».
Για την άποψη που κυριαρχεί ότι οι προπονητές των ομάδων της Α1 δεν δουλεύουν  με τους Έλληνες παίκτες: «Ο προπονητής μίας ομάδας Α1 δεν μπορεί να δουλεύει, έχοντας το άγχος του αγώνα του σαββατοκύριακου, αλλά και του προγραμματισμού και του σχεδιασμό της ομάδας. Αυτό το θέμα αφορά σε μεγαλύτερο ποσοστό την Ομοσπονδία»,
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
«Υπάρχουν και καλές και κακές διαιτησίες. Γίνεται μία προσπάθεια, ώστε να έχουμε καλές διαιτησίες για την καλύτερη αξιοπιστία του πρωταθλήματος κι έτσι προσπαθούμε να δώσουμε κύρος στον θεσμό της διαιτησία. Υπάρχει μία λίστα 20 διαιτητών, εκ των οποίων  οι 10-12 είναι πολύ καλοί, οι άλλοι πιο φέρελπις κι ίσως δεν ανταποκρίνονται, όπως πρέπει».
Ερωτηθείς για το αν επιθυμούν στην Λίγκα να υπάρχει ένας άνθρωπος της διαιτησίας, είχε να πει: «Η ΚΕΔ είναι αυτή που ασχολείται με τον ορισμό των διαιτητών, αλλά και με τον ορισμό διαιτητών σε άλλες 6-7 Εθνικές κατηγορίες. Εμείς θέλουμε στην Λίγκα κάποιον, ο οποίος θα πληροί τις προύποθέσεις, σύμφωνα με τον νόμο και θα έχει τα προσόντα, με αποτέλεσμα ν΄ ασχολείται αποκλειστικά με το πρωτάθλημα της Α1».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΙΚΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΗ
«Προχωρήσαμε στην ανανέωση του συμβολαίου του Νίκου Ρουμελιώτη, καθώς είναι ένας πολύ καλός Έλληνας αθλητής κι εμείς θέλουμε να έχουμε καλούς Έλληνες κα ξένους αθλητές στο ρόστερ μας. Η απόφαση πάρθηκε, σαφώς, από την διοίκηση του ΑΡΗ, μετά από εισήγηση του προπονητή μας».
ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥΣ
«Ο Γιώργος Οικονομίδης θα είναι και τη νέα χρονιά στον πάγκο της ομάδας, ανεξάρτητα από το αν επιτευχθούν οι στόχοι της ομάδας. Είναι ένας προπονητής, ο οποίος ταιριάζει στην φιλοσοφία του ΑΡΗ και με τον Γιώργο Οικονομίδη στον πάγκο, αλλά και με τις κατάλληλες προσθήκες, που θα γίνουν στο ρόστερ του συλλόγου, θεωρώ ότι θα έχουμε μία πιο ανταγωνιστική ομάδα, η οποία θα είναι έτοιμη να κάνει το βήμα παραπάνω».
Ερωτηθείς για το αν υπήρξε η σκέψη να προχωρήσουν σε αλλαγή προπονητή, μετά τις εφτά συνεχόμενες ήττες που είχε η ομάδα, τόνισε: «Δεν υπήρξε ποτέ η σκέψη για αλλαγή. Είμαστε της άποψης ότι δεν θα πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις εν βρασμώ ψυχής, αλλά να εξετάζουμε τις αιτίες κατά τις οποίες η ομάδα βρίσκεται σ΄ αυτήν την κατάσταση. Έτσι, λοιπόν, κι εμείς τότε ψάξαμε και βρήκαμε τις αιτίες και καταλήξαμε ότι δεν έφταιγε ο προπονητής. Για τον λόγο αυτόν, προχωρήσαμε τότε σε διορθωτικές κινήσεις».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
«Υπάρχει, όντως, η σκέψη για αύξηση των ομάδων από 12 σε 14, ωστόσο, υπάρχουν κάποια ζητήματα, τα οποία θα πρέπει πρώτα να καθοριστούν, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση αυτής της απόφασης, όπως για παράδειγμα στο πώς θα «τραβήξει» αυτή η διοργάνωση. Σίγουρα, πάντως, αν τελικά γίνει πράξη το παραπάνω, τότε μιλάμε για την μεθεπόμενη χρονιά, όχι γι΄ αυτήν που μας έρχεται, αλλά η απόφαση θα πρέπει να παρθεί τώρα».
Επίσης, ερωτηθείς για το αν θα υπάρξει η δυνατότητα να δοθεί wild cart σε κάποιες ομάδες, είχε να πει: «Υπάρχει κι αυτή η σκέψη, ωστόσο, για να γίνει κάτι τέτοιο, οι υποψήφιες ομάδες θα πρέπει να πληρούν ορισμένες προϋποθέσεις, όπως για παράδειγμα το γηπεδικό ή το να έχουν τέσσερα επαγγελματικά συμβόλαια τον μήνα Ιούλιο. Πάντως, υπάρχει σαν σκέψη και το γεωγραφικό κριτήριο, κάτι που δεν ισχύει τώρα».
ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
«Είμαστε ικανοποιημένοι από το επίπεδο του φετινού πρωταθλήματος, καθώς είναι  ποιοτικό, όπως και το περσινό πρωτάθλημα ήταν πολύ καλό. Μένει να δούμε και τι θα γίνει στα πλέι-οφ. Είναι πολύ θετικό που ενώ βρισκόμαστε μία αγωνιστική πριν το φινάλε του πρωταθλήματος, υπάρχει ενδιαφέρον σχεδόν σε όλα τα γκρουπ των στόχων και συνεπώς δεν υπάρχουν αδιάφορες βαθμολογικά ομάδες», για να προσθέσει: «Το επαγγελματικό βόλεϊ διαγράφει μία ανοδική πορεία κι εμμένουμε στην άποψή μας ότι οι ξένοι είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά».
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΗΝ NOVA
«Είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από την συνεργασία μας με την NOVA, γιατί  το βόλεϊ προβάλλεται πολύ καλά ποιοτικά, παρά τις αρχικές αντιδράσεις κάποιων που έκανα λόγο για συνδρομητικό κανάλι. Θα ήθελα απλά να τους θυμίσω ότι παλιότερα βλέπαμε αγώνες βόλεϊ να διακόπτονται, προκειμένου τα κανάλια να περάσουν σε δελτίο ειδήσεων. Θα δούμε τι θα γίνει με την NOVA, καθώς θα πρέπει να υπάρξει κι η σύμφωνη γνώμη όλων των ομάδων. Θέλω να πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε και παραπέρα την συνεργασία μας, καθώς υπάρχουν καλά δείγματα γραφής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in