Πρωταθλητές Ελλάδας στους εφήβους οι Βραχνάς - Παππούλης

Ο Γιάννης Βραχνάς και ο Κυριάκος Παππούλης, τα χρυσά παιδιά από την Κω, ανακηρύχθηκαν πρωταθλητές Ελλάδας στο μπιτς βόλεϊ για το 2010 στη κατηγορία των εφήβων στο τελικό τουρνουά που φιλοξενήθηκε στις Ράχες Φθιώτιδας από 23-25 Ιουλίου.

Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για το Δωδεκανησιακό μπιτς βόλεϊ από δύο αθλητές που αποτελούν την επιλογή της Ελληνικής Ομοσπονδίας Βόλεϊ για την Εθνική ομάδα κάτω των 18 ετών.

Οι αθλητές του Αλκιβιάδη Χατζηνικολάου, που είχαν αγωνισθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή σε Κρήτη και Αθήνα στην κατηγορίας Κ17 κατακτώντας αήττητοι και στα δύο τουρνουά την 1η θέση, θέλοντας να προετοιμαστούν καλύτερα για τον τελικό των παίδων (Κ17) αλλά και ενόψει των υποχρεώσεών στο πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα για αθλητές κάτω των 18 ετών (Πόρτο, 5-8 Αυγούστου) αποφάσισαν να συμμετάσχουν και στο τελικό τουρνουά των εφήβων (Κ20) . Εκεί θα είχαν τη ευκαιρία να παίξουν δύσκολα παιγνίδια και θα αποκόμιζαν σίγουρα πολύτιμες αγωνιστικές εμπειρίες.

Όμως το ταλέντο τους και η σκληρή δουλειά στις προπονήσεις έκαναν τους 'μικρούς' να παίξουν στα ίσα και τελικά να κερδίσουν μεγαλύτερους σε ηλικία και πιο έμπειρους αθλητές. Στο πρώτο τους ματς νίκησαν εύκολα τους Βολιώτες Κούντρια / Παπαγεωργίου με 2-0 σετ (21-13, 21-17) ενώ στον επόμενο αγώνα ηττήθηκαν με 1-2 σετ (17-21, 21-18, 07-15) από τους Γούρμο / Ραβονίκου από τη Θεσσαλονίκη. Στο ταμπλό των ηττημένων νίκησαν αρχικά τους Βρύζα / Ρομπακίτζε (Θεσσαλονίκη) με 2-0 σετ (21-12, 21-15) και στη συνέχεια τους Κοντοστάθη / Μάμμο από την Αλεξανδρούπολη με 2-0 σετ (21-13, 21-15). Ακολούθησε ο αγώνας για την είσοδό τους στη τετράδα όπου κέρδισαν και τους Αθηναίους Αθανασιάδη / Κίγκα με 2-0 σετ (21-15, 21-17).  Στον ημιτελικό υποκλίθηκαν στο ταλέντο τους και οι Κρητικοί Κοσκινάς / Φυντριλάκης (2-0 σετ, 21-16,21-16) ενώ στο μεγάλο τελικό συναντήθηκαν με την ομάδα που τους είχε νικήσει στον δεύτερο γύρο, τους Γούρμο / Ραβονίκου, τους οποίους όμως αυτή τη φορά νίκησαν καθαρά με 2-0 σετ (21-18, 21-13).

Με τη λήξη του τελικού, οι νέοι πρωταθλητές Ελλάδος δήλωσαν, εμφανώς ενθουσιασμένοι: 'Ήταν μια δίκαιη επικράτηση και πραγματικά το αξίζαμε. Έχουμε δουλέψει πολύ και εντατικά όλο το καλοκαίρι και είναι η καλύτερη επιβράβευση της προσπάθειας μας. Την επόμενη εβδομάδα έχουμε και τον τελικό Παίδων στα Γιάννενα, όπου θα πάμε με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία.’

Στο ίδιο τουρνουά αγωνίσθηκαν και άλλες δύο Ροδίτικες ομάδες. Η Μαρία Βομβύλα  και η Κατερίνα Χειμωνέττου στις νεανίδες αν και έπιασαν κατά διαστήματα σπουδαία απόδοσή έκαναν μία νίκη αλλά έχασαν δύο αγώνες στο 3ο σετ και έμειναν στην 5η θέση και τελικά έξω μακριά από το στόχο τους που ήταν η τετράδα.

Στους έφηβους ο Μάνος Τάκκος και ο Μιαούλης Χειμωνέττος δεν επανέλαβαν τις καλές εμφανίσεις που μας είχαν συνηθίσει στα προηγούμενα τουρνουά, έχασαν και αυτοί στις λεπτομέρειες δύο αγώνες στο tie break και τελικά κατέκτησαν την 7η θέση στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in