Σε Πολωνία και Δανία το Euro 2013 των ανδρών, σε Γερμανία και Ελβετία οι γυναίκες

Σε Πολωνία και Δανία ανατέθηκε η τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος ανδρών 2013, ενώ το αντίστοιχο των γυναικών σε Γερμανία και Ελβετία. Αυτό έγινε γνωστό από την 31η Γενική Συνέλευση της CEV που έλαβε μέρος στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη να εκπροσωπεί την Ελληνική Ομοσπονδία που ήταν μία από τις συνολικά 55 που έδωσαν το «παρών».

Οι συνδιοργανωτές του Euro των ανδρών υποσχέθηκαν ότι η τελική φάση θα αποτελέσει μία εντυπωσιακή διοργάνωση με τους τελικούς να διεξάγονται στο ποδοσφαιρικό στάδιο της Κοπεγχάγης που θα διαμορφωθεί κατάλληλα για τις ανάγκες του αθλήματος.

Εκείνο των γυναικών θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2013 με έδρα των τελικών το Βερολίνο.

Στην συνδιοργάνωση Δανίας / Πολωνίας ανατέθηκε και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα εφήβων 2012, ενώ εκείνο των νεανίδων 2012 πήγε στην Τουρκία που είχε υποβάλει και την μοναδική σχετική αίτηση.

Ο πρόεδρος της CEV, Αντρέ Μέγιερ, εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα της συνεδρίασης και εγκαινίασε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Προπονητών που μέχρι τις εκλογές του 2011 θα έχει ως πρόεδρο τον Γάλλο Φιλίπ Μπλείν.

Τη δική του αίγλη στην Συνέλευση πρόσθεσε ο πρόεδρος της FIVB, Γιζχόνγκ Βέι, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε στον λόγο του: «Πριν από δύο χρόνια ανέλαβα την ηγεσία της FIVB και σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να βλέπω τις συνομοσπονδίες να λειτουργούν σε ομαδικό πνεύμα και αλληλοϋποστήριξη. Η CEV βρίσκεται οδηγεί αυτήν την προσπάθεια και πρέπει να συνεχίσει να μεταδίδει την εμπειρία και την τεχνογνωσία των μελών της».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in