Εφτασε στο Κλάντοβο η Εθνική γυναικών 27/05/2011 00:37:08

Το ταξίδι της Εθνικής Γυναικών στο φετινό Ευρωπαϊκό Λίγκ άρχισε την Πέμπτη 26/5 από τη Σερβία και τα παράλια του Δούναβη. Έπειτα από ένα κουραστικό ταξίδι περίπου 8 ωρών η αποστολή της Εθνικής έφτασε μετά τα μεσάνυχτα στο Κλάντοβο. Πρόκειται για ένα τουριστικό θέρετρο, στις όχθες του Δούναβη περίπου 9.000 κατοίκων, κοντά στα σύνορα με τη Ρουμανία.
Η αποστολή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος αναχώρησε το απόγευμα από την Αθήνα με προορισμό το Βελιγράδι και στη συνέχεια μετέβη οδικώς, στην σερβική έδρα, όπου θα δώσει τα πρώτα της παιχνίδια στο Ευρωπαϊκό Λιγκ (27 και 28 Μαΐου) κόντρα στην δις κάτοχο του τίτλου, Σερβία.

Λόγω της νυχτερινής άφιξης της Εθνικής στο Κλάντοβο, δεν έγινε προπόνηση, κάτι που προγραμματίστηκε για το πρωί της Παρασκευής 27/5, όπου οι διεθνείς θα έχουν και την πρώτη τους γνωριμία με το γήπεδο του αγώνα «Jezero», χωρητικότητας περίπου 2.500 θεατών.

Στον Α’ όμιλο της 3ης διοργάνωσης του Εuropean League γυναικών, από την οποίο η Εθνική μας δεν έχει λείψει καμία φορά, μετέχουν ακόμη οι Γαλλία και Ισπανία.

Το 2009 η Ελλάδα σε 4 ματς με τη Σερβία ηττήθηκε αντίστοιχες φορές, ενώ μόλις σε ένα από αυτά κέρδισε σετ. Εκείνη τη χρονιά η μοναδική νίκη που πέτυχε η Εθνική μας ήταν το 3-2 επί της Ισπανίας στη Δράμα (19/06/2009), ενώ το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα υπέστη 11 ήττες. Τον τίτλο κατέκτησε η Σερβία με 3-2 επί της «οικοδέσποινας» φιναλίστ, Τουρκίας στον τελικό του Καϊσερι.

Αντίστοιχος ήταν και ο απολογισμός της «γαλανόλευκης» στη δεύτερη συμμετοχή μας στην περσινή διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας Βόλεϊ, όπου τη μοναδική μας νίκη σε 12 ματς την πανηγυρίσαμε στην Πάτρα με 3-2 επί της Τουρκίας. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, ξανά επί τουρκικού εδάφους (Άγκυρα), η Σερβία κατέκτησε το τρόπαιο της διοργάνωσης κερδίζοντας 3-1 την Βουλγαρία.

Δεν προπονήθηκε η Τσίμα

Μετ’ εμποδίων άρχισε η φετινή συμμετοχή της Εθνικής, καθώς μέχρι τελευταία στιγμή ο ομοσπονδιακός τεχνικός Τάκης Φλώρος περίμενε την πορεία της κατάστασης του τραυματισμού της διεθνούς ακραίας του Μαρκόπουλου, Ζένια Τσίμα στο γόνατο, ο οποίος όμως δεν της επέτρεψε τελικά να προπονηθεί και να ακολουθήσει τελικά την αποστολή. Την Πέμπτη η διεθνής ακραία υποβλήθηκε σε μαγνητική και περιμένει τις προσεχείς ώρες να μάθει το ακριβές μέγεθος του προβλήματος.

Αντίθετα κανονικά προπονήθηκε το πρωί στην Παιανία η υπόλοιπη ομάδα, υπό τις οδηγίες του ομοσπονδιακού τεχνικού, Τάκη Φλώρου, ο οποίος αντιμετωπίζει το παιχνίδι με αισιοδοξία, καθώς έπειτα από τα φιλικά με την Ουγγαρία, περιμένει να δει ακόμη πιο βελτιωμένη την ομάδα του. «Αρχίζουμε τις υποχρεώσεις μας στο φετινό European League απέναντι στη Σερβία, μία ομάδα που δεν έχει στόχο μόνο τη διατήρηση των κεκτημένων, αλλά και μετάλλιο στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα συν διοργανώσει το Σεπτέμβριο με την Ιταλία. Θα χρησιμοποιήσει λοιπόν την εν λόγω διοργάνωση, ως ένα δυνατό στάδιο προετοιμασίας και όπως έχω πληροφορηθεί θα παρατάξει στα παιχνίδια πολύ δυνατή ομάδα, αφού και η Κυπελλούχος Ελλάδας, Μάγια Ογκνιένοβιτς (Ολυμπιακός) και η πρωταθλήτρια Ελλάδας, Μπριζίτκα Μόλναρ (Παναθηναϊκός προετοιμάζονται ήδη στο Βελιγράδι.

«Για μας λοιπόν είναι μία καλή ευκαιρία να τεστάρουμε τις δυνάμεις κόντρα σε μία παγκόσμιας κλάσης ομάδα σε κάποια παιχνίδια από τα οποία μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε» τόνισε ο εκλέκτορας Τάκης Φλώρος, που θα στερηθεί στην πρεμιέρα τις υπηρεσίες της Τσίμα. «Θα ήθελα να ήταν μαζί μας και η Τσίμα, αφού στο τελευταίο φιλικό στην Ουγγαρία είχε πολύ καλή απόδοση. Παρόλα αυτά χαίρομαι που θα παίξουν και νέες αθλήτριες, όπως οι Γκιουζέλη, Μερτέκη κ.α για τις οποίες τέτοια ματς αποτελούν πολύτιμες εμπειρίες.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in