Βόλεϊ: Εκτός Τσάμπιονς Λιγκ ο Ολυμπιακός

Την απόφαση να μη συμμετάσχει ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ της ερχόμενης χρονιάς έλαβαν οι ιθύνοντες των «ερυθρόλευκων», λόγω των οικονομικών προβλημάτων που ταλανίζουν το τμήμα.
Οι «ερυθρόλευκοι» την Πέμπτη θα απαντήσουν για το αν θα λάβουν μέρος στο CEV CUP.
Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις υπόλοιπες ελληνικές ομάδες μόνο ο Ηρακλής έχει εκφράσει την επιθυμία να δηλώσει συμμετοχή στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση της Ευρώπης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΠΕ:

Μετά την συνάντηση η ΕΟΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει χαρακτηριστικά: «Συνάντηση ανάμεσα στη διοίκηση της ΕΟΠΕ και τα σωματεία που έχουν κερδίσει την έξοδό τους στα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης περιόδου πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της Ομοσπονδίας με στόχο να συζητηθούν κυρίως τα οικονομικά προβλήματα που ταλαιπωρούν τις ελληνικές ομάδες.

Έπειτα από εποικοδομητικό διάλογο αποφασίστηκε να γίνουν προσπάθειες από όλες τις ομάδες ώστε να μην εκτεθεί το ελληνικό βόλεϊ στη CEV, όπως συνέβη πέρσι με την απόσυρση ομάδων και την μετέπειτα τιμωρία τους από την ευρωπαϊκή συνομοσπονδία.


Οι ομάδες έδειξαν να αντιλαμβάνονται πλήρως την κατάσταση και δεσμεύτηκαν να επιβεβαιώσουν ή όχι τη συμμετοχή τους το αργότερο μέχρι την Πέμπτη.


Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Αχιλλέας Μαυρομάτης, αμέσως μετά τη συνάντηση, δήλωσε τα εξής: «Συζητήσαμε με τους συλλόγους για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και που ταλανίζουν γενικότερα το ελληνικό βόλεϊ. Οι δαπάνες είναι μεγάλες, πέρσι δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα και όλοι θέλουμε να αποφύγουμε την επανάληψη μιας τέτοιας κατάστασης που μελλοντικά θα μας στοιχίσει και θέσεις στα ευρωπαϊκά Κύπελλα. Όλοι θυμόμαστε τι συνέβη με τον Παναθηναϊκό στις γυναίκες και την απόσυρσή του λόγω οικονομικών προβλημάτων.


Ευτυχώς, πέρα από τον τιμωρημένο Παναθηναϊκό, όλες οι άλλες ομάδων γυναικών αναμένεται να δηλώσουν κανονικά συμμετοχή. Αντίθετα, στους άνδρες, μόνο ο Ηρακλής έχει ήδη εκφράσει την πρόθεσή του να δηλώσει συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο Ολυμπιακός θα εξετάσει το ενδεχόμενο για άλλο Κύπελλο χαμηλότερου επιπέδου. Για τις άλλες ανδρικές ελληνικές ομάδες αυτή τη στιγμή φαίνεται πολύ δύσκολο να δηλώσουν συμμετοχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in