Νίκος Μπουτσουρής: «Η δίψα, η πίστη, το μομέντουμ…»

Ο Νίκος Μπουτσουρής βρίσκεται ως συνεργάτης του Μάκη Δημητριάδη στο τεχνικό τιμ της Εθνικής Παίδων τους τελευταίους μήνες. Από τον Απρίλιο μέχρι σήμερα έχει περάσει πολλά αλλά η μέχρι στιγμής πορεία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αργεντινής αποτελεί μεγάλη στιγμή. Σπουδαία επιτυχία, μέχρι την επόμενη, όπως δήλωσε και ο ίδιος, καθώς οι παίκτες της ομάδας δείχνουν διψασμένοι για κάτι ακόμα καλύτερο.
«Ήμουν ο τελευταίος που μπήκα στην ομάδα, από τον Απρίλιο και μετά. Αυτό που έχω εγώ να επισημάνω είναι ότι αυτή η ομάδα συνεχώς προοδεύει και κάνει βήματα μπροστά. Τα παιδιά έχουν τεράστια όρεξη και δίψα για να πάνε μπροστά, προσωπικά και σαν ομάδα. Υπάρχει μία συνεχής βελτίωση από το Πανευρωπαϊκό της Άγκυρας, το Ολυμπιακό Φεστιβάλ της Τραπεζούντας και η κορύφωση έρχεται εδώ στο Παγκόσμιο της Αργεντινής, που πλέον η ομάδα δείχνει δείγματα καλοδουλεμένης, πειθαρχημένης και αξιόμαχου συνόλου», τόνισε αρχικά για να συμπληρώσει, στέλνοντας κι ένα μήνυμα:
«Σαφέστατα η πορεία αυτής της ομάδας θα πρέπει να αποτελέσει φωτεινό φάρο στις δύσκολες στιγμές που περνά η χώρα μας και το βόλεϊ ειδικότερα. Θα πρέπει να παραδειγματιστούμε όλοι μας από αυτή την προσήλωση που δείχνουν αυτά τα παιδιά και να προσπαθήσουμε να πάμε το βόλεϊ πιο μπροστά με κάθε ικμάδα των δυνάμεων μας, του θετικά σκεπτόμενου μυαλού μας και κόντρα στις οποιεσδήποτε δυσκολίες. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να προοδεύσουμε ως άθλημα και να ατενίσουμε με αισιοδοξία το μέλλον».
Όσο για το τι κάνει αυτό το σύνολο να είναι «ομάδα», με όλη την σημασία της λέξης, ο Νίκος Μπουτσουρής ανέφερε: «Αυτό που έχω εντοπίσει τους τελευταίους πέντε μήνες είναι το απίστευτο δέσιμο που υπάρχει μεταξύ όλων των μελών αυτής της ομάδας. Πιστεύω πως οι φιλοδοξίες των παιδιών για να κάνουν κάτι σπουδαίο σε συνδυασμό με αυτό το δέσιμο βγάζουν αυτό το αποτέλεσμα στον αγωνιστικό χώρο.
Η πίστη ότι μπορούν να νικήσουν οποιονδήποτε αντίπαλο η κινητήρια δύναμη αυτής ομάδας. Επίσης δείχνουν μεγάλη ωριμότητα για το νεαρό της ηλικίας τους, ένα σημαντικό στοιχείο».
Σε ερώτηση για τα αγωνιστικά στοιχεία της Εθνικής Παίδων, δήλωσε:
«Αγωνιστικά η ομάδα δείχνει ότι έχει ταυτότητα, οι παίκτες γνωρίζουν τον ρόλο τους μέσα σε αυτή, ξέρουμε ποια είναι τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και προσπαθούμε να δουλεύουμε στις αδυναμίες μας. Το τελευταίο διάστημα από το τουρνουά της Τραπεζούντας και στην προετοιμασία στο Ρίο δείχνει να βελτιώνεται σημαντικά στο σέρβις που είναι ατομικό στοιχείο αλλά και στο μπλοκ και στην άμυνα».
Τρώγοντας ανοίγει η όρεξη και ο Νίκος Μπουτσουρής πιστεύει στις δυνατότητες των παικτών: «Η ομάδα σίγουρα έχει εκπληρώσει τον πρώτο και βασικό στόχο της. Σίγουρα το μομέντουμ μας δείχνει ότι δεν θα πρέπει να μείνουμε εδώ. Δεν θα πρέπει να μείνουμε με την ικανοποίηση απλά της οκτάδας. Θα πρέπει σιγά σιγά να αναπροσδιορίσουμε τον στόχο μας και με σεβασμό και ταπεινότητα να προσπαθήσουμε για το παραπάνω βήμα. Η δίψα για διάκριση σίγουρα υπάρχει. Αυτή τη δίψα θα πρέπει να την διαχειριστούμε σωστά και να την κάνουμε πράξη».
Για το αν οι συγκεκριμένοι παίκτες μπορούν να αποτελέσουν το… αύριο του ελληνικού βόλεϊ, ήταν κατηγορηματικός: «Το ελληνικό βόλεϊ μπορεί να ελπίζει, να πιστεύει και να επενδύσει πάνω σε αυτά τα παιδιά. Είναι πραγματικά αθλητές οι οποίοι έχουν μεγάλη αξία και πιστεύω πως όλοι τους θα καταφέρουν να κάνουν σημαντική καριέρα. Νομίζω ότι αυτά τα παιδιά έχουν θέση σε ομάδες υψηλών απαιτήσεων. Θα πρέπει να τα εμπιστευτούμε, να τους δώσουμε τις ευκαιρίες που πρέπει και εκείνα νομίζω ότι με την σειρά τους θα κάνουν το παν για να δικαιώσουν αυτούς που θα τα εμπιστεύονται.
Δεν έκρυψε πάντως την ικανοποίηση του για την παρουσία των Ελλήνων φιλάθλων στο «Οσβάλντο Κασανόβα» της Μπαία Μπλάνκα: «Ευχαριστούμε τους Έλληνες της Μπαία Μπλάνκα που μας συμπαραστέκονται. Θα προσπαθήσουμε να τους κάνουμε κι άλλες φορές υπερήφανους και ευχαριστούμε και όσους στην Ελλάδα μας συνοδεύουν με την θετική τους σκέψη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in