Αυλαία στην 3η αγωνιστική με ντέρμπι στην Πάτρα

Με το Πελοποννησιακό ντέρμπι ΕΑ Πατρών - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός ανοίγει αύριο το βράδυ η αυλαία της 3ης αγωνιστικής της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, ενώ το Σάββατο θα διεξαχθούν 4 αναμετρήσεις και το πρόγραμμα θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα με τον αγώνα Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ.

ΕΑ Πατρών - ΓΑΣ Παμβοχαϊκός
Για πρώτη φορά στην ιστορία τους οι δύο ομάδες θα τεθούν αντιμέτωπες σε επίσημο αγώνα, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας έδωσαν τέσσερα φιλικά παιχνίδια με τον Παμβοχαϊκό να σημειώνει καρέ νικών (δύο στο Βραχάτι και ισάριθμές στην Πάτρα).
«Μας περιμένει πολύ δύσκολο έργο με τον Παμβοχαϊκό που είναι μια πολύ δυνατή ομάδα, με έμπειρους παίκτες και σίγουρα είναι το φαβορί για τη νίκη», παραδέχθηκε αρχικά ο Γιώργος Χριστόπουλος, ο οποίος υπολογίζει σε όλους τους παίκτες του και συνέχισε: «Παρόλα αυτά εμείς όπως σε όλα τα παιχνίδια, έτσι και σε αυτό θα παλέψουμε για τη νίκη και θέλουμε τον κόσμο στο γήπεδο ώστε να μας βοηθήσει να φτάσουμε στο θετικό αποτέλεσμα».
Στον Παμβοχαϊκό ο Νίκος Ζαλμάς επίσης δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα, αλλά δεν έκρυψε ότι τον προβληματίζει «το γεγονός ότι έχουμε κερδίσει τέσσερις φορές την ΕΑΠ στα φιλικά, αλλά τώρα θα αντιμετωπίσουμε μια άλλη ομάδα και αυτό προσπαθώ να περάσω στους παίκτες μου από την αρχή της εβδομάδας. Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, με τον αντίπαλο να ξέρει αρκετά πράγματα για εμάς, αλλά εμείς να έχουμε μόνο την εικόνα από το παιχνίδι της πρεμιέρας».
Στο εξωαγωνιστικό κομμάτι, η διοίκηση της ΕΑΠ πριν την έναρξη του αγώνα θα τιμήσεις τους παλαίμαχους αθλητές της ομάδας Γιώργο Ζάγκλα, Γιώργο Καϊμακά για την προσφορά τους στον σύλλογο, ενώ το Αχαϊκό ΤΑΑ έχοντας κάνει μεγάλη κινητοποίηση τις προηγούμενες ημέρες, περιμένει να δει πολύ κόσμο στις κερκίδες και ιδιαίτερα στη μαθητική κερκίδα του κλειστού.
Την στήριξη των οπαδών του θα έχει και ο Παμβοχαϊκός, αφού η διοίκηση του ΓΑΣ έχει ναυλώσει και λεωφορείο για την μετακίνηση των οπαδών.

ΓΣ Λαμία - Ηρακλής
Κι οι δύο προέρχονται από σπουδαίες Ευρωπαϊκές επιτυχίες και με ανεβασμένη την ψυχολογία, αλλά ο μεν ΓΣ Λαμία αναζητά την πρώτη του νίκη στη Volleyelague ΟΠΑΠ 2011-2012, ο δε Ηρακλής θέλει να διατηρήσει το αήττητο του.
Πάντως η παράδοση είν αι ξεκάθαρα υπέρ των κυανόλευκων, αφού μετρούν πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο Χαλκιοπούλειο ενώ εξίσου εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι και τα πέντε ματς έχουν τελειώσει με σκορ 3-1!
«Δεν τα σκεφτόμαστε αυτά όταν μπαίνουμε στο γήπεδο κι η δική μας επιδίωξη είναι να κάνουμε μια καλή εμφάνιση και να ικανοποιήσουμε τον κόσμο με την προσπάθεια μας μέσα στο γήπεδο» δήλωσε ο Δημήτρης Ανδρεόπουλος ο οποίος παραδέχθηκε ότι: «Η ομάδα χρειαζόταν μια επιτυχία κι η πρόκριση επί της Μακάμπι τόνωσε την ψυχολογία όλων μας».
Ο έμπειρος τεχνικός έχρισε φαβορί τον Ηρακλή «που έχει ξεκινήσει πολύ καλά σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά πλέον πρέπει σε κάθε παιχνίδι να παίζεις καλά για να αποδεικνύεις την ανωτερότητα σου'
Στον Ηρακλή ο Αντρέι Κράβαρικ ταλαιπωρήθηκε από ίωση, αλλά θα είναι στην αποστολή. «Είναι πολύ δύσκολο παιχνίδι, κι αυτό που προσπαθούμε να μεταδώσουμε κυρίως προς τους ξένους της ομάδας είναι ότι η Ελληνική Λίγκα, ιδιαίτερα φέτος είναι πολύ δύσκολη και απαιτητική ως διοργάνωση, όπου σε κανένα παιχνίδι δεν μπορείς να είσαι εφησυχασμένος», είπε ο Σωτήρης Δρίκος και κατέληξε: «Εμείς πρέπει να έχουμε την συγκέντρωση που δείξαμε στα παιχνίδια του Τσάμπιονς Λιγκ για να μπορέσουμε να πετύχουμε το στόχο μας».
Τι έγινε πέρσι
Ο ΓΣ Λαμία πήρε το πρώτο σετ μετά από μεγάλη μάχη, αλλά η ιστορία επαναλήφθηκε για μια ακόμη φορά στο ‘Χαλκιοπούλειο' με τον Ηρακλή να επικρατεί τελικά με 3-1 σετ.
Τα σετ: 25-23, 13-25, 17-25, 20-25
ΓΣ ΛΑΜΙΑ (Ανδρεόπουλος) Μαρούλης 2, Κόμελ 12 (11/23 επ., 57% υπ. - 37% άριστες), Ανάγνου1 (1/4 επ., 67% υπ. - 25% άριστες), Πράις 14 (14/35 επ.), Πελεκούδας 8 (5/9, 2 μπλοκ), Ράντιτς 8 (6/13 επ., 1 μπλοκ), Γκαράς -λ 61% υπ. - 39% άριστες) / Ρόλιτς 2 (2/8 επ., 75%π. - 30% άριστες), Σφενδυλάκης 1, Μανιάτης, Δραγκίδης
ΗΡΑΚΛΗΣ (Μπρουκς): Εφραιμίδης Δ., Κράβαρικ 6 (3/3 επ., 1 μπλοκ, 2 άσοι), Προύσαλης 2, Κιρόγκα 12 (12/22 επ., 64% υπ. - 41% άριστες), Μπίλινγκς 15 (11/22 επ., 2 μπλοκ, 2 άσοι), Κανέλλος 12 (5/9 επ., 5 μπλοκ, 2 άσοι), Μπαμπαλιούτας -λ 77% υπ. - 55% άριστες) / Χαραλαμπίδης, Πιπέργιας, Γκόρτσανιουκ 2 (2/4 επ.), Όουενς 14 (8/19 επ., 2 άσοι, 4 μπλοκ, 46% υπ. - 08% άριστες), Εφραιμίδης Ν..

Παναθηναϊκός - Άρης Μαρμούρης ΑΕ
Αμφότεροι αναζητούν την πρώτη τους νίκη στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, με τον μεν Παναθηναϊκό να μετρά δύο ήττες και τον Άρη Μαρμούρης ΑΕ μία (ο αγώνας της 2ης αγωνιστικής με τον ΓΣ Λαμία θα διεξαχθεί την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου).
Στους πράσινους θα έχουμε την πρώτη εμφάνιση του Τζιανλούκα Σαρατσένι, ενώ στους κίτρινους ο Ιβάιλο Μπαρούτοφ παρά τις ενοχλήσεις στη μέση του θα ακολουθήσει κανονικά την αποστολή στην Αθήνα, ενώ πρέπει να σημειώσουμε ότι οι δύο τελευταίες αναμετρήσεις των ομάδων στην Αθήνα κρίθηκαν στα πέντε σετ με τους γηπεδούχους να παίρνουν τη νίκη.
«Περιμένουμε τον κόσμο μας να έρθει στο γήπεδο και να στηρίξει την ομάδα, για να πανηγυρίσουμε μαζί την πρώτη μας νίκη...», είπε αρχικά ο Νίκος Μπουτσουρής και συμπλήρωσε: «Το παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, αφού ο Άρης και κόντρα στον Ηρακλή έδειξε ότι είναι πολύ καλή ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός μέρα με τη μέρα βελτιώνεται και πιστεύω ότι αυτό θα φανεί και στο γήπεδο.
Από την πλευρά του ο Γιώργος Περσιανλής τόνισε: «Μας περιμένει δύσκολο έργο απέναντι σε μια ομάδα που θα παρουσιαστεί με νέα δεδομένα αφού θα παίξει κι ο Σαρατσένι. Στόχος είναι η καλή εμφάνιση και η πρώτη νίκη στη φετινή σεζόν, αν και η αναβολή του αγώνα μας με την Λαμία λειτούργησε αρνητικά για εμάς...»
Τι έγινε πέρσι
Ο Άρης Μαρμούρης ΑΕ προηγήθηκε με 2-1 σετ στη Γλυφάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός με 34 πόντους του Μπόμπι Γιορντάνοφ πήρε το ματς στο τάι μπρέικ.
Τα σετ: 25-19, 27-29, 23-25, 25-11, 15-11
Παναθηναϊκός (Καζάζης): Πετρέας 12 (5/12 επ., 7 μπλοκ), Μηνούδης 5 (4/13 επ., 65% υπ. - 43% άριστες), Γιορντάνοφ 34 (31/53 επ., 1 άσο, 2 μπλοκ), Ψάρρας 5 (3 άσοι), Πανταλέων 17 (11/17 επ., 3 άσοι, 3 μπλοκ), Λάππας 10 (8/21 επ., 1 μπλοκ, 67% υπ. - 33% άριστες), Παπαδημητρίου -λ (83% υπ. - 52% άριστες)/ Κόβατς, Γκενς.
Αρης Μαρμούρης ΑΕ (Οικονομίδης): Τερζής 5 (2/2 επ., 2 μπλοκ), Σιριάνις 16 (15/30 επ., 1 μπλοκ, 70% υπ. - 30% άριστες), Ρουμελιώτης 19 (18/41 επ.), Τακουρίδης 8 (5/12 επ., 3 μπλοκ), Κιόσης 10 (8/12 επ., 1 μπλοκ), Σαρικεΐσογλου 8 (7/16 επ., 47% υπ. - 07% άριστες), Σάμαρτζιτς -λ 52% υπ. - 17% άριστες) / Τζελάτης 3, Δημητριάδης, Ροντρίγκεζ 1.


Απόλλων Καλαμαριάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης
Πρώτο εντός έδρας παιχνίδι για τον Απόλλωνα, μετά τις δύσκολες αποστολές που είχε στις έδρες Ολυμπιακού, Ηρακλή, με τον Εθνικό να ολοκληρώνει στην Καλαμαριά την επανάληψη των περσινών τριών πρώτων αγωνιστικών (είχε αντιμετωπίσει και πέρσι κατά σειρά την Κηφισιά εκτός, τον Ολυμπιακό εντός και τον Απόλλωνα εκτός).
Με τους Θρακιώτες να έχουν (σχεδόν) τα ίδια αποτελέσματα με πέρσι (ήττα στην Κηφισιά, νίκη αλλά στο τάι μπρέικ με τον Ολυμπιακό, το ερώτημα για τους προληπτικούς είναι αν θα έχουμε την επανάληψη του περσινού σεναρίου, που βρήκε τον Απόλλωνα να επικρατεί με 3-2.
«Μακάρι, αλλά εμείς θα είμαστε ακόμη πιο παθιασμένοι γιατί αυτό το ματς είναι... εξάποντο», είπε με το δικό του γλαφυρό τρόπο ο Χρήστος Πάτρας, ο οποίος για πρώτη φορά θα έχει στη διάθεση του και τον Βλάντιμιρ Ουσίλιανιν.
«Είναι πολύ σημαντική η προσθήκη του κι έχω ευχάριστο πονοκέφαλο αφού και οι Παπαδημητρίου, Μαυροβουνιώτης είναι σε καλή κατάσταση. Γενικά όλη η ομάδα είναι αποφασισμένοι και ελπίζω να μας βγει στο γήπεδο».
Στον Εθνικό η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού κι ο Γιάννης Ανδρεάδης παραδέχθηκε με χαμόγελο: «Μέχρι τώρα πηγαίνουμε όπως πέρσι, αλλά ήρθε η ώρα να αλλάξει η σειρά των αποτελεσμάτων που είχαμε στους αντίστοιχους αγώνες».
Πάντως ο Θρακιώτης τεχνικός ξεκαθάρισε ότι: «Η Καλαμαριά θα τα παίξει όλα για όλα αφού αν χάσει θα μείνει πίσω αρκετά νωρίς κι εμείς πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για να μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι δεν ήταν τυχαία η προηγούμενη νίκη μας.
Τι έγινε πέρσι
Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης προηγήθηκε με 2-0 σετ, ήταν μπροστά στο σκορ με 23-20 στο δ' σετ, αλλά τελικά ο Απόλλων Καλαμαριάς πέτυχε την απόλυτη ανατροπή επικρατώντας με 3-2.
Τα σετ: 23-25, 19-25, 25-15, 28-26, 15-13
Απόλλων Καλαμαριάς (Πάτρας): Άλεξιτς 9 (5/12 επ., 4 μπλοκ), Χατζηηλιάδης 13 (11/22 επ., 1 μπλοκ, 73% υπ. - 44% άριστες), Παπαϊακώβου 14 (11/16 επ., 2 μπλοκ, 1 άσο), Παπαδημητρίου 19 (17/34 επ., 1 μπλοκ, 65% υπ. 47% άριστες), Μποζίδης 5 (3/4 επ., 1 μπλοκ), Γκεοργκίεφ 26 (22/40 επ., 4 μπλοκ), Καραγιάννης -λ (56% υπ. - 39% άριστες)/ Ντραγκίεφ 1, Γκιτζέκος, Βαρθολομαίος.
Εθνικός Αλεξανδρούπολης (Ανδρεάδης): Ράιτς 27(23/43 επ., 3 μπλοκ), Κουμεντάκης 16 (12/23 επ., 3 μπλοκ, 1 άσο, 79% υπ. - 54% άριστες), Σιδηρόπουλος, Γραμματικάκης 8 (5/9 επ., 3 μπλοκ), Τέσιτς 7 (3/12 επ., 4 μπλοκ), Αλ Ναμπχάν 22 (18/36 επ., 4 μπλοκ, 4 άσοι 67% υπ. - 56% άριστες), Κωνσταντινίδης -λ 71% υπ. - 37% άριστες) / Δαλακούρας Α. 1, Γεωργιάδης

ΑΟ Κηφισιάς - Φοίνικας Σύρου
Η προϊστορία στις αναμετρήσεις του ΑΟΚ με τον Φοίνικα, δείχνει ότι στο Ζηρίνειο θα έχουμε μεγάλη μάχη, αφού τρεις από τις τέσσερις αναμετρήσεις τους τη διετία 08-10 έληξαν στο τάι μπρέικ...
Για τους γηπεδούχους πάντως η νίκη στο συγκεκριμένο παιχνίδι, πέρα από βαθμολογικής σημασίας είναι σημαντική και για άλλους λόγους, αφού όλοι θέλουν να την αφιερώσουν στον Δημήτρη Νικολάκη ο οποίος αύριο νυμφεύεται την αγαπημένη του Φωτεινή.
«Όλοι θέλουμε να κάνουμε αυτό το δώρο στον Δημήτρη... Όλη την εβδομάδα βλέπουμε πόσο σημαντική ημέρα είναι γι' αυτόν, μοιραζόμαστε τον ενθουσιασμό του και θέλουμε να είναι ένα διήμερο χαράς για όλη την ομάδα», μας είπε ο Τζέισον Ντε Ρόκο, ο οποίος έχει κι έναν άλλο προσωπικό λόγο για το συγκεκριμένο παιχνίδι αφού θα βρεθεί αντίπαλος με τον συμπατριώτη και φίλο του Στιβ Γκοτς.
«Φέτος περάσαμε πολύ καιρό μαζί στην Εθνική ομάδα και χαίρομαι που θα βρεθούμε στο ίδιο γήπεδο. Είναι πολύ καλός παίκτης, αλλά θα είναι αντίπαλος μου και θέλω να τον κέρδισω» τόνισε και κατέληξε: «Περιμένω να έχουμε ένα ακόμη δύσκολο ματς. Η Σύρος είναι μια πολύ καλή ομάδα, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες έχουμε δουλέψει σε κάποιες αδυναμίες μας και πιστεύω ότι θα εμφανιστούμε καλύτεροι».
Στη Σύρο δεν έχουν στο πρόγραμμα γάμους, αλλά ο Στιβ Γκοτς έχει τον ίδιο ενθουσιασμό με τον συμπατριώτη του... «Είναι ωραίο να βρίσκεσαι αντίπαλος με φίλους, όπως είναι ο Τζέισον. Του εύχομαι τα καλύτερα γι' αυτόν και την ομάδα του, αλλά ελπίζω ότι εμείς θα κερδίσουμε» είπε ο 26άχρονος ακραίος που θέλει σ' αυτό το ματς: «Να δείξω πολύ καλύτερη εικόνα απ' ότι στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Νομίζω ότι πλέον έχω προσαρμοστεί, νιώθω καλύτερα και περιμένω να βγει στο γήπεδο».
Τέλος ο άσος του Φοίνικα τόνισε για τον ΑΟΚ: «Έχουμε παίξει δύο φιλικά μαζί τους, αλλά απουσίαζε ο Τζέισον και νομίζω ότι με τη δική του προσθήκη είναι καλύτερη ομάδα. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι, αλλά είναι στο χέρι μας να κερδίσουμε»
Αναλυτικά το πρόγραμμα:
Παρασκευή 28/10/2011
ΕΑΠ, 19.00 (Novasports), ΕΑ Πατρών - Παμβοχαϊκός, Γεωργουλέας - Πανούτσος, Κομισάριος: Παναγής
Σάββατο 29/10/2011
Ζηρίνειο, 19.00, ΑΟ Κηφισιάς - Φοίνικας Σύρου, Βαρθαλίτης, Παπαδογούλας, Κομισάριος: Ανδρονικίδης
Μετς, 19.00, Παναθηναϊκός - Άρης Μαρμούρης ΑΕ, Μυλωνάκης, Μουλά, Κομισάριος: Βασιλειάδης
Καλαμαριάς, 19.00, Απόλλων Καλαμαριάς - Εθνικός Αλεξανδρούπολης, Γεωργιάδης, Βασιλειάδης, Κομισάριος: Κάλλης
Χαλκιοπούλειο, 19.00 (Star Κ.Ε.), ΓΣ Λαμία - Ηρακλής, Ράπτης, Βουδούρης, Κομισάριος: Αντωνούλης
Δευτέρα 31/10/2011
Ρέντη, 19.00 (Novasports), Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ, Γεροθόδωρος - Ονόπας, Κομισάριος: Διαμαντόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in