Ντάνγκουμπιτς: «Φέτος νιώθω πρωταγωνιστής»

Τη μοναξιά της κορυφής απολαμβάνει από το βράδυ της Τετάρτης ο Φοίνικας Σύρου, καθώς μετά την 3η αγωνιστική της Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012 είναι η μοναδική ομάδα που συνεχίζει χωρίς απώλεια...
Κι αυτή η ‘γλυκιά μοναξιά' βοηθά τον Αντζέλικο Ντάνγκουμπιτς (MVP στη νίκη του Φοίνικα Σύρου επί της ΕΑΠ) να ξεπεράσει τη μοναξιά που νιώθει μετά τη μεταγραφή της αγαπημένης του Μπρίζιτκα Μόλναρ στην Ιαπωνία.
«Είμαι επαγγελματίας αθλητής κι αυτά είναι τα... κακά του επαγγέλματος. Είναι δύσκολο πράγμα η απόσταση, αλλά το έχουμε πάρει απόφαση. Τουλάχιστον μετά το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Γυναικών η Μπρίζιτκα είχε έρθει για δέκα ημέρες και τώρα περιμένουμε την επόμενη ευκαιρία», παραδέχθηκε ο πανύψηλος κεντρικός ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για το αήττητο σερί του Φοίνικα.
«Λογικό είναι όταν κερδίζεις να είσαι χαρούμενος. Παίξαμε δύο ματς εκτός έδρας και δείξαμε χαρακτήρα, ενώ ήμασταν το ίδιο αποτελεσματικοί και στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι μας. Οι 9 πόντοι και το ένα χαμένο σετ ίσως δείχνουν ότι όλα ήρθαν εύκολα, όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Η ομάδα ναι μεν δεν έπαιξε στο 100%, αλλά παιχνίδι με παιχνίδι εμφανίζεται καλύτερη κι αυτό είναι το πιο ενθαρρυντικό», είπε αρχικά και συμπλήρωσε με νόημα: «Ακόμη δεν είμαστε έτοιμοι κι έχουμε τα δικά μας προβλήματα. Να γίνουμε πιο σταθεροί στην υποδοχή, να πιέζουμε περισσότερο στο σέρβις, κάτι που δεν κάναμε στο παιχνίδι με την Πάτρα. Από την άλλη, το ότι κερδίζουμε χωρίς να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσης μας, δίνει αυτοπεποίθηση σε όλη την ομάδα».
Ο Φοίνικας είναι στην κορυφή της βαθμολογίας κι ο Αντζέλικο είναι πρώτος μπλοκέρ μετά από 3 αγωνιστικές, με τον ίδιο να δηλώνει: «Σίγουρα με ικανοποιεί αυτή η πρωτιά, αλλά περισσότερο με ικανοποιεί το γεγονός ότι τα μπλοκ μου βοηθούν την ομάδα, κάτι που έγινε κυρίως στο πρώτο σετ του προχθεσινού αγώνα. Μ' αρέσει το μπλοκ, αυτή είναι η δουλειά μου εξάλλου ως κεντρικός κι οι πόντοι από την επίθεση και το σερβίς έρχονται ως συμπλήρωμα».
Αυτό πάντως που τον ικανοποιεί περισσότερο στην Τρίτη του σεζόν στο ελληνικό πρωτάθλημα (έχει περάσει από Εθνικό Αλεξανδρούπολης και ΑΟ Κηφισιάς): «είναι το γεγονός ότι για πρώτη φορά αισθάνομαι πρωταγωνιστής. Η ομάδα είναι εξαιρετική, ο κόσμος στο νησί το απολαμβάνει και μας στηρίζει με ξεχωριστό τρόπο κι όλα αυτά με κάνουν να αισθάνομαι πραγματικά πολύ όμορφα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in