GREEK VOLLEY LEAGUE CUP Τσέντομιρ Ίλιτς: Όταν το μήλο δεν πέφτει κάτω από τη μηλιά

Για τον Απόλλωνα Καλαμαριάς το League Cup 2011 ήταν η ευκαιρία προκειμένου η ομάδα να δείξει ότι παρά την κακή της εκκίνηση στη Volleyleague ΟΠΑΠ 2011-2012, έχει δυνατότητες.
Οι δύο νίκες στον Γ' όμιλο στην Αλεξανδρούπολη και η πρόκριση στο Final 4 ήταν ταυτόχρονα και μια ψυχολογική ένεση για τους ‘Πόντιους', με τον Τσέντομιρ Ίλιτς να παίρνει την ευκαιρία από τον Χρήστο Πάτρα και να δείχνει κι αυτός ότι μπορεί να βοηθήσει την ομάδα.
Μόνο που η ιστορία του 23άχρονου κεντρικού αποδεικνύει ότι τελικά το μήλο δεν πέφτει πάντα κάτω από την μηλιά. Γιατί το λέμε αυτό;
Ο πατέρας του Μπράνιμιρ το μακρινό 1987 ήταν βοηθός προπονητή (του Σβέτισλαβ Πέσιτς) στην Εθνική ομάδα μπάσκετ εφήβων της Γιουγκοσλαβίας, η οποία συμμετείχε στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μπόρμιο.
Εκείνη η διοργάνωση έχει μείνει στην ιστορία ως ‘Κουκοτσιάδα' καθώς είχε λάμψει το άστρο Τόνι Κούκοτς (με συμπαίκτες όπως οι Βλάντε Ντίβατς, Ντίνο Ράτζα, Λούκα Παβίσεβιτς, Αλεξάντερ Τζόρτζεβιτς).
Κι αν ο Μπράνιμιρ Ίλιτς έκανε όνειρα για να δει κάποια μέρα το γιο του με την πορτοκαλί μπάλα, ατύχησε καθώς την καρδιά του Τσέντομιρ έκλεψαν ο Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς κι ο κοντοχωριάνος του Ιβάν Μίλκοβιτς.
Βλέπετε ο κ. Ίλιτς το 1995 μετακόμισε στην Καβάλα για να αναλάβει την ομάδα μπάσκετ του ΑΟΚ, με την οικογένεια του να παραμένει στο Πίροτ (κωμόπολη κοντά στο Νις, γενέτειρα του Μίλκοβιτς). Το 2000 η μεγάλη ομάδα της Σερβίς κατακτά το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ κι η εικόνα με τον Βλάντιμιρ Γκρίμπιτς να κάνει το γύρο του θριάμβου με τη σημαία στην πλάτη διαλύει οποιαδήποτε αμφιβολία στο μυαλό του 12άχρονου Τσέντομιρ ο οποίος ψήφισε βόλεϊ.
«Αφού θα ασχοληθείς με τον αθλητισμό, αυτό έχει σημασία», ήταν το μήνυμα του πατέρα του, με τον Τσέντομιρ να έρχεται στην Ελλάδα το 2004, αλλά μέχρι τα μέσα του 2009 να αρκείται μόνο σε προπονήσεις, αφού δεν μπορούσε να βγάλει δελτίο.
Τελικά τα κατάφερε κι αφού πήρε το βάπτισμα του πυρός στον ΠΟ Νέων Μουδανιών μετακόμισε στην Καλαμαριά και πλέον ετοιμάζεται για το πρώτο φάιναλ φορ της καριέρας του.

«Εμείς θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό όπως κάναμε και στην Αλεξανδρούπολη κι ο στόχος μας όσο δύσκολος κι αν είναι, είναι να κερδίσουμε τον τίτλο», είπε με αφοπλιστικό τρόπο δείχνοντας ότι έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στις ικανότητες της ομάδας του.
«Ξέρω ότι δεν μας θεωρούν ιδιαίτερα δυνατούς, μετά το κακό ξεκίνημα που κάναμε στο πρωτάθλημα, αλλά δεν θα πρέπει να ξεχνά κανείς ότι είμαστε μια νέα ομάδα που φτιάχτηκε πολύ αργά και θέλουμε το χρόνο μας. Το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη και το League Cup 2011 είναι μια καλή ευκαιρία για εμάς για να βελτιωθούμε. Κι αυτή τη βελτίωση θέλουμε να τη δείξουμε και κόντρα στη Λαμία η οποία είναι πραγματικά μια πολύ καλή ομάδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LIVESCORE.in